Top

Yapily en Sprinque werken samen voor een soepel verloop van online B2B-betalingen

1 dec

Yapily en Sprinque werken samen voor een soepel verloop van online B2B-betalingen

B2B-marktplaatsen en handelaren kunnen nu B2B-betalingen naadloos in hun platforms integreren en flexibele betalingsopties bieden aan hun kopers.

Amsterdam, 1 december 2021 – Yapily, de Europese aanbieder van open banking-infrastructuur, kondigt vandaag een nieuwe samenwerking aan met Sprinque, het in Amsterdam gevestigde online B2B-betalingsplatform voor marktplaatsen en handelaren. Zij stellen zo zakelijke kopers in staat om facturen naadloos online te betalen.

B2B-marktplaatsen – digitale platforms waarmee bedrijven op één plek verbinding kunnen maken met andere organisaties – zijn in opkomst. Er zijn nu al meer dan driehonderd B2B-marktplaatsen in Europa en het merendeel daarvan is in de afgelopen vijf jaar opgericht. Hoewel deze B2B-marktplaatsen het inkoopproces in bijna elke branche significant veranderen, verloopt het merendeel van de zakelijke betalingen nog steeds via analoge, verouderde workflows. Dit is niet alleen uiterst inefficiënt, maar verhoogt ook het risico op fouten en algemene vertragingen bij de betalingsverwerking.

Flexibele betalingsopties
Sprinque werkt samen met Yapily om dit probleem op te lossen door B2B-marktplaatsen en handelaren in staat te stellen B2B-betalingen naadloos in hun platforms te integreren en flexibele betalingsopties te bieden aan hun kopers om zo de conversie te maximaliseren.

Door samen te werken met Yapily, stelt Sprinque handelaren in staat om eenvoudig facturen te vereffenen via een nieuwe B2B-betalingsmogelijkheid die is ingebouwd in de Sprinque B2B Checkout, rechtstreeks binnen het ecosysteem van de marktplaats. Door gebruik te maken van Yapily’s open banking-infrastructuur, kunnen klanten nu een of meer openstaande facturen betalen via hun online bankrekening of app voor mobiel bankieren. Ze kunnen ook rechtstreeks vanuit de marktplaats betalen via de ingebouwde B2B Checkout van Sprinque, door simpelweg een of meerdere facturen te selecteren en vervolgens te betalen via een enkele login met hun bankrekening.

Bereik in heel Europa
Yapily heeft onlangs zijn Series-B-fondsenwervingsronde afgerond, waarmee het $51 miljoen USD veiligstelde om open banking wereldwijd uit te breiden en een revolutie teweeg te brengen in het betalingsverkeer. De samenwerking met Sprinque maakt deel uit van Yapily’s expansiestrategie. Het bedrijf stelt zich daarin als doel om met open banking tegen het einde van het jaar 95% van Europa te bestrijken, evenals de weg te effenen voor open finance. In het afgelopen jaar heeft Yapily nieuwe markten betreden, waaronder Frankrijk en Spanje, terwijl het bleef investeren in het VK, Italië en Duitsland.

“We zijn enorm enthousiast om samen te werken met Yapily. Ze delen onze ambitie om de manier waarop bedrijven online betalen te veranderen”, zegt Juan Espinosa, CEO van Sprinque. “Dankzij de connectiviteit en het bereik van Yapily in heel Europa kunnen we de betalingservaring voor zakelijke kopers vereenvoudigen en standaardiseren, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker dan ooit is om betalingen te beheren.”

“De samenwerking met Sprinque is erg spannend voor ons bij Yapily. Terwijl we in heel Europa blijven uitbreiden, staat het vereenvoudigen van betalingen voor en het bieden van gemakkelijke, flexibele checkout-ervaringen aan bedrijven centraal. Sprinque herdefinieert online B2B-betalingen en transformeert de industrie, waardoor meer bedrijven en handelaren gelijke tred kunnen houden en evolueren met deze digitale wereld. We zijn verheugd om deze reis met hen te delen en te zien hoe ze blijven innoveren”, besluit Chris Scheuermann van Yapily.

Over Yapily (www.yapily.com)
Yapily is een aanbieder van open bankinfrastructuur, waarmee bedrijven naadloos toegang hebben tot financiële gegevens en betalingen kunnen initiëren. Yapily is ontworpen en gebouwd voor open financiering en maakt betere en eerlijkere financiële producten voor iedereen mogelijk.

Het bedrijf heeft tot nu toe $68 miljoen USD aan financiering opgehaald en biedt infrastructuur voor marktleiders, waaronder American Express, Intuit Quickbooks, Moneyfarm, Volt, Vivid en BUX. Yapily, met hoofdkantoor in Londen, VK, heeft meer dan 100 mensen in dienst en blijft snel groeien.

Over Sprinque (www.sprinque.com)
Sprinque heeft een B2B-betaalplatform gebouwd om zakelijke transacties net zo soepel te laten verlopen als het bestellen bij een online consumentenwinkel. Door middel van een enkele integratie kunnen marktplaatsen een veelvoud aan bedrijfsspecifieke betalingsopties bieden. Sprinque biedt ook toegang tot meerdere betaalmethoden, waaronder Pay by Bank, waardoor kopers facturen kunnen betalen via hun online bankrekening of mobiel bankieren-app. Het checkout-platform van Sprinque automatiseert alle betalingsworkflows en biedt handelaren de mogelijkheid om direct betaald te worden.

Sprinque heeft €1,8 miljoen pre-seed-financiering opgehaald van toonaangevende VC’s, bevindt zich momenteel in de privé-bèta fase en is van plan om in de komende maanden te lanceren.