Top

Neem de tijd voor een goede contentmarketingstrategie

15 feb

Neem de tijd voor een goede contentmarketingstrategie

De tijd dat we konden volstaan met een maandelijkse e-mailnieuwsbrief ligt ver achter ons. De consument bepaalt zelf wanneer en via welk device hij informatie tot zich neemt. Sterker nog, door de pandemie hebben veel bedrijven ingezet op versnelde digitalisering van hun marketingactiviteiten. Consumenten zijn daarom gewend geraakt aan een breed aanbod van online content. Dat vereist een structurele contentmarketingaanpak van bedrijven. Want contentmarketing is een langetermijnstrategie.

Waar moet je beginnen?
Waarschijnlijk is er al veel informatie binnen de organisatie voorhanden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de data van je websitebezoekers. In de contentstrategie zet je alles nog eens goed op een rijtje, zodat je het ook makkelijk met collega’s kunt delen. Zij zijn vaak je beste ambassadeurs.

Op hoofdlijnen gaat het om de volgende punten:

  • Doelstelling; wil je een autoriteit worden op een bepaald vakgebied of meer leads genereren?
  • Branche en doelgroep; vraag aan de accountmanagers met wie ze veel contact hebben en of dat de juiste personen zijn.
  • Product of dienstverlening; op welk aanbod wil je de nadruk op leggen?
  • Contentflow; welke informatie krijgen prospects en bestaande klanten nu te zien en in welke volgorde?
  • Customer journey; een prospect en klant doorlopen verschillende fasen alvorens ze overgaan tot koop. Grofweg gaat het om awareness, capture, nurture en close. Voor welke fase(n) is er nu content beschikbaar?
  • Communicatiekanalen; via welke kanalen communiceer je op dit moment en zijn dat de juiste?
  • Experts; vaak is er veel kennis binnen een organisatie beschikbaar. Identificeer jouw experts en help ze hun kennis te delen.
  • Concurrenten; wie zijn jouw belangrijkste concurrenten en maak een analyse van hun content strategie.

Door bovenstaande vragen te beantwoorden krijg je snel inzicht in waar de kansen liggen en welke informatie nog ontbreekt. En een contentstrategie blijft in beweging. Want niet alleen de technologie, maar ook de consument en de concurrent zitten niet stil.

Wil je snel aan de slag met jouw contentmarketingstrategie? Download dan het gratis Go2Work-werkblad.