Top

Panasonic breidt portfolio uit met Hydronics- en rooftop-productreeksen

20 jun

Panasonic breidt portfolio uit met Hydronics- en rooftop-productreeksen

Het uitgebreide assortiment biedt een volledig aanpasbaar ontwerp en biedt een ideale oplossing voor een groot aantal projecten.

‘s-Hertogenbosch, 20 juni 2024Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft zijn portfolio van hoogwaardige HVAC-oplossingen uitgebreid om zo een ruime keuze te bieden voor een grote verscheidenheid aan commerciële en industriële toepassingen. Het portfolio omvat lucht- en watergekoelde chillers en warmtepompen, ventilatorconvectoren en rooftops.

Het uitgebreide assortiment biedt een volledig aanpasbaar ontwerp en biedt een ideale oplossing voor een groot aantal projecten. De uitgebreide serie bestaat uit:

 • Luchtgekoelde chillers, warmtepompen en condensatie-units – ECOi-W-reeks
  De hydronische systemen van Panasonic bieden comfort en een hoog rendement door gebruik te maken van buitenlucht als bron van energieoverdracht. Dankzij ons ruime assortiment kunt u kiezen uit verschillende koudemiddelen: natuurlijk koudemiddel R290 (GWP = 3) voor een duurzamere oplossing, R32, R513A of R410A. Capaciteiten variëren van 20 kW tot 1.240 kW.
 • Watergekoelde chillers, warmtepompen en condensorloze units – ECOi-W-reeks
  De systemen garanderen kwaliteit en comfort voor elk project, leveren koud of warm water aan waterterminals en gebruiken water uit een open of gesloten circuit als bron voor energieoverdracht. Deze serie werkt met R513A- of R410A-koudemiddel. Capaciteiten variëren van 20 kW tot maar liefst 1.650 kW.

  Het ECOi-W-assortiment is uitgerust met verschillende technologieën, zoals scroll- en schroefcompressoren, en verschillende soorten koudemiddelen. Het dekt ook een brede toepassingstemperatuur, van wel -15°C voor proceskoeling en tot 20°C om de IT-koeling van serverruimtes en datacenters op peil te houden. Afhankelijk van de vereisten van de installatielocatie kunnen de ECOi-W-series een flexibele oplossing bieden voor verschillende toepassingen, zoals woonwijken, hotels en ziekenhuizen.

 • Ventilatorconvectoren
  Een groot assortiment ventilatorconvectoren gericht op energiebesparing, comfort, flexibiliteit en kwaliteit. Verkrijgbaar als cassette-, kanaal-, vloer-, plafond- of wandgemonteerde units die een comfortabele omgeving bieden in combinatie met het ECOi-W-assortiment buitenunits.
 • Rooftops
  Rooftops bieden een complete mono-bloc-oplossing voor het verwarmen en koelen van grote gebouwen en het leveren van verse lucht aan plaatsen zoals winkelcentra, industriële locaties of luchthavens die een hoge capaciteit vereisen. Het is een eenvoudig te installeren, ruimtebesparende oplossing, direct op het dak of dichtbij een gebouw te monteren. Capaciteiten variëren van 50 kW tot 220 kW.

AC Select van Panasonic is een online selectietool, waarmee snel en eenvoudig alle waterzijdige bereiken en daken onder de vereiste omstandigheden specificeert, zodat gebruikers hun ideale oplossing kunnen kiezen en configureren.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.eu.

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag de dag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 54,12 miljard euro (8.496,4 miljard yen) voor het jaar eindigend op 31 maart 2024. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/