Top

SmartSearch breidt mogelijkheden internationale bedrijfsrapportages uit

9 nov

SmartSearch breidt mogelijkheden internationale bedrijfsrapportages uit

Toevoeging van 97 nieuwe landen geeft bedrijven meer instrumenten om de toename van fraude en cybercriminaliteit het hoofd te bieden.

Amsterdam, 9 november 2021 – Antiwitwasspecialist SmartSearch heeft zijn toonaangevende internationale bedrijfsrapportages ten behoeve van antiwitwas (AML)-controles verbeterd door 97 nieuwe landen aan zijn online platform toe te voegen.

De verbeteringen zijn aangebracht om bedrijven meer instrumenten te geven om de toename van fraude en cybercriminaliteit het hoofd te bieden. Volgens onderzoek van VPNGids.nl is alleen al in Nederland in de eerste vier maanden van 2021 het aantal meldingen van digitale misdrijven zoals phishing, hacking of whatsapp-fraude met 78,1% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Verificatie internationale bedrijven
De internationale bedrijfsrapporten van SmartSearch zijn de meest betrouwbare oplossing om ken-uw-klant (KYB)-controles uit te voeren. Ze bieden vergelijkbare en moeilijk te vinden bedrijfsinformatie en uitgebreide eigendomsstructuren van bedrijven. Door gebruik te maken van verschillende gegevensbronnen, verifieert het platform internationale bedrijven, waardoor het risico op fraude wordt beperkt.

De rapporten bieden naast volledige aandeelhouders- en uiteindelijke begunstigden (UBO)-gegevens ook bedrijfsidentificatiegegevens, geconsolideerde financiële informatie en screenen het bedrijf om ervan verzekerd te zijn dat het niet op een sanctielijst staat.

Verschillen in regelgeving
“De nationale lockdowns als reactie op het uitbreken van de pandemie veroorzaakten een piek in pogingen tot fraude, waarbij georganiseerde criminelen het gebrek aan persoonlijke interacties gebruikten als de perfecte gelegenheid om een nepbedrijf op te zetten. En helaas is het onwaarschijnlijk dat deze stijging op korte termijn gaat afnemen”, vertelt John Dobson, CEO van SmartSearch.

“Omdat zoveel bedrijven nu internationaal opereren, is het nog nooit zo cruciaal geweest om er zeker van te zijn dat een bedrijf legitiem is. Het kost veel tijd en moeite om handmatig te controleren of niet alleen de persoon met wie u spreekt legitiem is, maar ook of ze daadwerkelijk verbonden zijn met het bedrijf dat ze beweren te vertegenwoordigen.”

“Verschillen in regelgeving tussen landen kunnen een uitdaging zijn, maar onze oplossing wordt voortdurend bijgewerkt in overeenstemming met wet- en regelgeving, zodat bedrijven altijd aan hun wettelijke vereisten voldoen”, vervolgt Dobson. “Onze nieuwe verbetering helpt voorkomen dat bedrijven fraude plegen en helpt klanten te beschermen tegen het toenemende aantal nepbedrijven.”

Voortdurende monitoring en sanctiecontroles
Om een bedrijfsrapport te genereren, voeren klanten simpelweg de bedrijfsnaam, de postcode en de regio van het bedrijf in. Het systeem voert vervolgens een volledige KYB-controle uit, inclusief sanctiescreening op de entiteit en eventuele gelieerde entiteiten.

De controles kunnen ook achteraf worden uitgevoerd bij bestaande klanten om er zeker van te zijn dat een bedrijf volledig aan de regels voldoet in het geval van een audit. De controles omvatten ook voortdurende monitoring en sanctiecontroles om ervoor te zorgen dat de klant op de hoogte wordt gehouden van eventuele statuswijzigingen, terwijl continue naleving van de regelgeving wordt gewaarborgd.

Over SmartSearch
SmartSearch is een toonaangevende leverancier van software ter bestrijding van het witwassen van geld. Het anti-witwasverificatieplatform voert zoekopdrachten naar particulieren en bedrijven uit, zowel voor de Nederlandse als internationale markten. Op één enkel platform via een browser of API is volledige screening van sancties, politiek prominente personen (PEP) en negatieve berichtgeving mogelijk, gevolgd door continue monitoring.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Ilkley, West Yorkshire in het Vereningd Koninkrijk. De allernieuwste technologie van SmartSearch biedt een ongeëvenaarde gebruikerservaring aan meer dan 5.000 bedrijven en 50.000 gebruikers. Zij kunnen zo voldoen aan de nieuwste AML-regelgeving en hun AML-, Customer Due Diligence (CDD)- en Know Your Customer (KYC)-verplichtingen nakomen.

Omdat klanten geen identiteitsdocumenten hoeven te verstrekken, is de geautomatiseerde verificatiebenadering van SmartSearch aanzienlijk handiger voor zowel gebruikers als hun eindklanten, waarbij individuele AML-controles van begin tot eind twee seconden in beslag nemen, terwijl zakelijke controles minder dan drie minuten duren.

Ga voor meer informatie naar www.smartsearch.com.

Post Tags: