Top

Panasonic breidt assortiment uit met Aquarea T-CAP Mono-bloc J Generatie R32

28 okt

Panasonic breidt assortiment uit met Aquarea T-CAP Mono-bloc J Generatie R32

Duurzaam verwarmen en koelen door unieke pijp in pijp warmtewisselaar, nieuw magnetisch filter en slimme bediening voor gemak en veiligheid.

‘s-Hertogenbosch, 28 oktober 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft zijn assortiment Aquarea lucht-water warmtepompen verder uitgebreid met het zeer efficiënte T-CAP Mono-bloc J Generatie-systeem met R32-koudemiddel. De ruimtebesparende buitenunit zorgt voor verwarming, warm tapwater en koeling. Het is ideaal voor uiteenlopende toepassingen en groottes van woningen.

Zeer efficiënte oplossing voor nieuwe woningen
De Aquarea T-CAP Mono-bloc is een enkelvoudig systeem om het huis te verwarmen, te koelen en van warm tapwater te voorzien. Zo wordt een groot aantal problemen opgelost, terwijl de bewoners kunnen genieten van meer comfort, gemoedsrust en een grotere ontwerpflexibiliteit. De T-CAP Mono-bloc is bijzonder geschikt voor renovatieprojecten, omdat het gemakkelijk traditionele gas- of olieketels kan vervangen en eenvoudig kan worden aangesloten op nieuwe vloerverwarming, radiatoren of ventilatorconvectoren. De serie heeft een hoge energie-efficiëntie, is geclassificeerd als A+++ bij 35oC en A++ bij 55oC en heeft een verbeterde SCOP en koelcapaciteit. Bovendien kan het systeem onder extreme situaties een watertemperatuur van 65oC bereiken.

De Mono-bloc gebruikt het R32-koudemiddel dat, in vergelijking met R410A, een zeer lage impact heeft op het aardopwarmingsvermogen (GWP). Het koelcircuit is een gesloten systeem in de buitenunit, dus bewoners hoeven zich geen zorgen te maken over de hoeveelheid koelmiddel per kamer. Alleen CV-leidingen zijn nodig om de vloerverwarming of radiatoren te voeden met warmte.

Totale capaciteit in stand houden
Dankzij de unieke warmtewisselaartechnologie, kan de krachtige T-CAP de verwarmingscapaciteit behouden, zelfs bij lage buitentemperaturen tot -20oC. Het biedt een alternatief voor warmtepompen met een hogere capaciteit en levert gebruikers aanzienlijke besparingen op in aankoopprijs en bedrijfskosten.

Bovendien is het systeem voorzien van een nieuw magnetisch filter, waarmee magnetiet kan worden gefilterd en verwijderd. Dit voorkomt storingen van de pomp en maakt het onderhoud eenvoudig, terwijl de productprestaties behouden blijven.

Handige slimme bediening en meer veiligheid
Het systeem is ook compatibel met de Aquarea Smart Cloud zodat eindgebruikers het volledige scala aan verwarmings- en koelingsfuncties op afstand kunnen bedienen, inclusief monitoring van het energieverbruik voor zowel energie- als kostenbesparende mogelijkheden. Bovendien kunnen gebruikers met Aquarea Smart Cloud gebruikmaken van het slimme technologieprogramma IFTTT, wat staat voor het simpele proces van ‘If This, Then That’. Deze geavanceerde technologie stelt gebruikers in staat om automatisch acties voor Aquarea-systemen te activeren op basis van andere apps, webservices of apparaten, en biedt nog snellere toegang tot het besturen van een smart home met een druk op de knop of via spraakbesturing.

Onderhoud op afstand
Bovendien kan het ook worden verbonden met de Aquarea Service Cloud waarmee installateurs eenvoudig op afstand toegang kunnen krijgen tot de verwarmings- en koelsystemen van hun klanten. Dit verhoogt de klanttevredenheid en veiligheid doordat de responstijden korter worden. Installateurs kunnen overal de situatie van de systemen inzien en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Zo wordt tijd en geld bespaard.

Vanaf november 2021 zijn de 9 kW- en 12 kW-modellen verkrijgbaar. Het 16 kW-model is vanaf december 2021 beschikbaar. Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.nl.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkelt voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, auto-industrie en B2B-sectoren. Het bedrijf, dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan vierde, exploiteert wereldwijd 522 dochterondernemingen en 69 gelieerde bedrijven en rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 54,02 miljard euro (6,698,8 miljard yen) voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2021. Toegewijd aan het nastreven van nieuwe waarde door middel van gezamenlijke innovatie gebruikt het bedrijf zijn technologieën om een beter leven en een betere wereld voor klanten te creëren. Lees meer over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.