Top

naughtone lanceert nieuwe duurzame Ever-collectie

28 okt

naughtone lanceert nieuwe duurzame Ever-collectie

Ontwerp gericht op circulariteit en end-of-life recycling, eenvoudig te demonteren, met 10 jaar garantie en in harmonie met andere naughtone-collecties.

Amsterdam, 28 oktober 2021naughtone, het Britse meubelontwerp- en productiebedrijf dat onderdeel is van de MillerKnoll collectief van merken, heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn Ever-collectie. Dit is de eerste reeks gestoffeerde producten van het merk dat speciaal is ontworpen met circulariteit en end-of-life recycling in gedachten.

naughtone, gevestigd in Yorkshire, ontwierp de nieuwe Ever Chair & Sofa-collectie in samenwerking met ontwerper Ric Frampton. De nieuwe collectie is zorgvuldig geconstrueerd voor maximaal comfort en kwaliteit, terwijl ze beschikt over een revolutionaire structuur die gemakkelijk kan worden gedemonteerd tijdens het recyclingproces. Het materiaal van de bank kan zo eenvoudig worden gescheiden en gerecycled met behulp van gewoon handgereedschap. Specifieke machines voor recycling zijn daarom niet vereist.

Duurzaamheid staat centraal
Naast de unieke constructiekenmerken, biedt naughtone een terugnameprogramma voor de Ever-collectie aan. Dat betekent dat klanten het product eenvoudig kunnen retourneren en het bedrijf ervoor zorgt dat elk van de materialen correct wordt gerecycled.

Ric Frampton, die ook met naughtone samenwerkte aan het bekroonde Hue Seating-assortiment, begon het ontwerp met het einde van de levensduur in gedachten. Hij zorgde ervoor dat de collectie gericht was op het aanpakken van de problemen van recycling, duurzaam ontwerp en afvalprocessen. Het is de eerste aanvullende productfamilie binnen het MillerKnoll collectief van merken, die is ontworpen met het oog op recycling aan het einde van de levensduur.

“Het maakt niet uit of een stoel 20 jaar, 40 jaar, 100 jaar meegaat – als de ontwerper niet verantwoordelijk is en nooit overweegt wat er met het product gebeurt als het niet langer aan een behoefte voldoet, dan kan het een eeuwigheid op een stortplaats doorbrengen. Het besef van het belang van die verantwoordelijkheid veranderde mijn kijk en ontwerpproces volledig. Ik ben verheugd om met naughtone samen te werken om een product te ontwerpen waarin duurzaamheid centraal staat”, vertelt Frampton.

In harmonie met andere collecties
Het Ever Chair & Sofa-assortiment biedt drie verschillende opties, waaronder een fauteuil, tweezitsbank en driezitsbank in verschillende stoffen en afwerkingen met 10 jaar garantie van naughtone. Het is ook ontworpen om in harmonie met de andere collecties van naughtone te zijn, zoals het Always-assortiment.

“Dit is een cruciaal moment voor het merk naughtone. Duurzaamheid is een belangrijke pijler van wie we zijn. We zijn altijd op zoek naar manieren om te verbeteren wat we al doen, of het nu gaat om een nieuw product, materiaal, techniek of iets daar tussenin. We proberen de lat steeds hoger te leggen voor onszelf en deze nieuwe collectie belichaamt de toekomst van de industrie”, zegt Grace Todd, merkspecialist bij naughtone

De collectie is nu beschikbaar voor contractaankoop via naughtone-dealers wereldwijd.

Over naughtone
naughtone is een meubelontwerp- en productiebedrijf gevestigd in Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk met een productassortiment dat 100% naughtone is. Oorspronkelijk gelanceerd in 2005, ging naughtone in 2016 een strategisch partnerschap aan met Herman Miller. In oktober 2019 werd het onderdeel van de MillerKnoll-groep, terwijl het een onafhankelijk merk bleef. naughtone is wereldwijd verkrijgbaar, waarbij elk stuk speelse originaliteit en meerdere afwerkingsopties biedt om de visie van de klant tot leven te brengen.

Over MillerKnoll
MillerKnoll is een collectief van dynamische merken die samenkomen om de wereld waarin we leven te ontwerpen. MillerKnoll, de drijvende kracht achter de meest dynamische designmerken ter wereld, omvat Herman Miller en Knoll, plus Colebrook Bosson Saunders, DatesWeiser, Design Within Reach, Edelman Leather, Fully, Geiger, HAY, Holly Hunt, KnollExtra, KnollStudio, KnollTextiles, Maars Living Walls, Maharam, Muuto, naughtone en Spinneybeck|FilzFelt. Samen herdefiniëren we moderne design voor de 21e eeuw en veranderen we de wereld ten goede. Als MillerKnoll vormen we een ongeëvenaard platform van waaruit we ons een duurzamere, zorgzamere en mooiere wereld voor iedereen kunnen voorstellen.

Post Tags: