Top

Panasonic introduceert online ontwerptool Aquarea Designer

21 okt

Panasonic introduceert online ontwerptool Aquarea Designer

‘s-Hertogenbosch, 21 oktober 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert de Aquarea Designer, een online tool die speciaal is ontwikkeld voor ontwerpers, architecten, ontwerpbureaus, installateurs en distributeurs van verwarming- en koelingoplossingen. De nieuw ontwikkelde en geoptimaliseerde ontwerptool helpt professionals eenvoudig en snel de meest geschikte Aquarea lucht-water warmtepomp voor een bepaalde toepassing te identificeren, de besparingen in vergelijking met andere warmtebronnen en de CO2-uitstoot te berekenen.

De gebruiksvriendelijke online tool is toegankelijk via de PRO Club van Panasonic en vereist geen softwaredownloads, waardoor het makkelijk in gebruik is. De tool heeft belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt, wat heeft geleid tot een moderne, eenvoudige navigatie-interface, met gemakkelijk identificeerbare tabbladen om gebruikers te helpen waar ze heen moeten. Het bevat ook een gedetailleerde gebruikershandleiding voor extra ondersteuning.

Berekenen van besparingen en CO2-uitstoot
Het op maat gemaakte programma van Panasonic helpt bij het snel ontwerpen en bepalen van de juiste afmeting van een Aquarea-warmtepompsysteem, zodat gebruikers met een simpele klik op de knop de juiste oplossing kunnen identificeren. Gebruikers kunnen investerings- en operationele kosten vergelijken met andere warmtebronnen. Het berekent ook de besparingen en CO2-uitstoot. Daarnaast kan het systeem een ontwerprapport voor warmtepompen samenstellen met productweblinks voor warmtepompen en boilers. Deze producten kunnen ook afzonderlijk worden geselecteerd om de volgende informatie in het rapport te laten opnemen: operationele kosten, investeringskosten, gedetailleerde productinformatie en ErP-label.

Vergelijking met andere systemen
Aquarea Designer berekent de energiekosten van het project met betrekking tot warm tapwater, verwarming en koeling. Het toont bovendien het totale warmteverbruik per bedrijfsmodus en de berekende SCOP (Seasonal Coefficient of Performance). Zo kan de ontwerper aan klanten een vergelijking laten zien met andere systemen zoals verwarming door conventionele gasgestookte ketels, stookoliesystemen, pellets en standaard elektrische verwarming.

Ga voor meer informatie naar: https://www.panasonicproclub.com/NL_nl/tools/aquarea-software/

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkelt voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, auto-industrie en B2B-sectoren. Het bedrijf, dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan vierde, exploiteert wereldwijd 522 dochterondernemingen en 69 gelieerde bedrijven en rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 54,02 miljard euro (6,698,8 miljard yen) voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2021. Toegewijd aan het nastreven van nieuwe waarde door middel van gezamenlijke innovatie gebruikt het bedrijf zijn technologieën om een beter leven en een betere wereld voor klanten te creëren. Lees meer over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.