Top

Slimme tools van Panasonic voor ontwerpen en selecteren van verwarmings- en koeloplossingen

20 aug

Slimme tools van Panasonic voor ontwerpen en selecteren van verwarmings- en koeloplossingen

Cold Chain CO2-calculator, VRF Designer en Aquarea Designer beschikbaar op Panasonic PRO Club

’s-Hertogenbosch, 20 augustus 2020 – Panasonic Heating & Cooling Solutions helpt ontwerpers, installateurs en technici met behulp van een reeks slimme tools bij het ontwerpen van verwarmings- en koelsystemen en selecteren van de juiste Panasonic producten. De tools, waaronder de Cold Chain CO2-calculator, de VRF Designer en de Aquarea Designer, zijn beschikbaar op de Panasonic PRO Club.

Cold Chain CO2-calculator
Een nieuwe online selectietool genaamd Cold Chain CO2-calculator is onlangs door Panasonic gelanceerd. De tool verbetert de productiviteit, maximaliseert efficiëntie en ondersteunt gebruikers. De selectietool vereenvoudigt berekeningen die noodzakelijk zijn voor de realisatie van een optimale installatie en prestaties.

De tool bespaart veel tijd. Waar de benodigde berekeningen met behulp van conventionele rekentools al snel een uur in beslag nemen, kunnen deze met de Cold Chain CO2-calculator in slechts twee minuten worden uitgevoerd. De calculator is ook bruikbaar op mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet. De resultaten kunnen worden geprint op papier of als PDF-bestand worden opgeslagen.

VRF Designer
Daarnaast biedt Panasonic de VRF Designer software aan. Deze software helpt ontwerpers, installateurs en verkopers van airconditioningsystemen om VRF-systemen te ontwerpen en dimensioneren. Uit de VRF Designer softwaretool worden leidingschema’s en bekabelingsschema’s gecreëerd. Met één druk op de knop volgt een volledige stukslijst met alle benodigde materialen. Ontwerpers kunnen met behulp van de tool ook direct met AutoCAD-bestanden werken, wat het beheer vereenvoudigt en tijd bespaart.

AutoCAD-tekeningen, prints en scans van bestaande ontwerpen kunnen worden geïmporteerd. Op basis van deze geïmporteerde tekeningen kunnen gebruikers efficiënt op werkelijke schaal het leidingwerk ontwerpen en automatisch de leidinglengte en inhoud berekenen. De nieuwste VRF Designer versie 8.6 bevat onder meer een nieuw gebouwbeheersysteem, verbeterde luchtgordijnen en CAD-export, evenals een handige functie voor het selecteren van het juiste leidingwerk dat berekend is op basis van het ongunstigste scenario.

Aquarea Designer
Aquarea Designer is vernieuwd en nu ook geschikt voor de laatste toevoeging aan de reeks: de Aquarea Bi-bloc J-Generatie. De tool is zeer geschikt voor ontwerpers, installateurs en distributeurs van verwarmingssystemen. Zij kunnen met behulp van de tool de juiste Aquarea-warmtepomp selecteren voor een specifieke toepassing.

De tool berekent de energiekosten van een project, waarbij specifiek wordt gekeken naar de productie van warm water, verwarming en koeling. Het toont de draaitijd van apparatuur en berekent de COP-coëfficiënt. Deze gegevens kunnen ontwerpers gebruiken om voor klanten een vergelijking te maken tussen verschillende opties. Denk hierbij aan verwarming met een gasboiler of elektrische verwarmingen. Bij deze vergelijking kunnen zij onder meer de operationele kosten, initiële investeringskosten en onderhoudskosten inzichtelijk maken. Ook is het mogelijk opties te vergelijken op CO2-emissies en kostenbesparingen.

De tools zijn beschikbaar via www.panasonicproclub.com. Indien u nog geen PRO Club account heeft, dan kunt u deze direct aanvragen en de voordelen van de tools ervaren.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.