Top

Panasonic introduceert Mono-bloc versie van Aquarea J-Generatie High Performance R32 warmtepomp

13 aug

Panasonic introduceert Mono-bloc versie van Aquarea J-Generatie High Performance R32 warmtepomp

J-Generatie High Performance Mono-bloc met R32 combineert compact formaat en hoge prestaties

’s Hertogenbosch, 13 augustus 2020 – Panasonic Heating and Cooling Solutions introduceert een nieuwe versie van zijn innovatieve reeks Aquarea lucht-water warmtepompen: de J-Generatie High Performance Mono-bloc met R32 koudemiddel. De nieuwe warmtepomp combineert energie-efficiënte prestaties met een compacte buitenunit. Het model is gericht op zowel nieuwbouwwoningen als duurzame renovatieprojecten.

De buitenunit van de J-Generatie Mono-bloc is geschikt voor de productie van warm water en verwarming van zowel radiators als vloerverwarming. Een capaciteit van 5kW tot 9kW maakt het mogelijk de unit nauwkeurig af te stemmen op de behoeften, wat zich vertaalt in lagere operationele kosten dan bij andere oplossingen.

De J-Generatie Mono-bloc kan warm water leveren tot een temperatuur van 60°C bij buitentemperaturen tot -10°C. Ten opzichte van de vorige generatie Mono-bloc units levert het nieuwe model een 25% grotere verwarmingscapaciteit en 30% grotere koelcapaciteit.

Compact formaat
De J-Generatie kan eenvoudig worden geïnstalleerd op locaties met beperkte beschikbare ruimte. Daarnaast tast de warmtepomp dankzij zijn compacte formaat de esthetiek van ruimtes minder aan. Een combinatie van de Mono-bloc unit en een combotank maakt het mogelijk het geheel nog esthetischer te installeren in een zeer beperkte ruimte. Middels de combotank is het mogelijk om 230 liter warm water op voorraad te hebben en is de cv-installatie direct aan te sluiten op zowel de geïntegreerde buffer van 60 liter als de standaard A-klasse cv-pomp.

Het koudemiddel bevindt zich uitsluitend in de compacte buitenunit, wat koudemiddelleidingen overbodig maakt. In de woning zijn hierdoor alleen cv- en waterleidingen vereist.

Een milieuvriendelijke oplossing
Eindgebruikers dringen met de Mono-bloc hun impact op het milieu terug. De Aquarea-reeks maakt gebruik van geavanceerde lucht-water technologie die een milieuvriendelijke werking combineert met een hoge efficiëntie, zelfs bij temperaturen tot -20°C. Naast verwarming en warm water, levert Aquarea in de zomermaanden ook koeling.

Op afstand bedienbaar
Het systeem is compatibel met Aquarea Smart Cloud. Eindgebruikers kunnen met behulp van dit cloudplatform zowel de verwarmings- als koelfuncties van hun J-Generatie op afstand bedienen. Ook kunnen zij het energieverbruik op afstand uitlezen en met behulp van energiebesparende opties terugdringen.

De Mono-bloc kan daarnaast met Aquarea Service Cloud worden verbonden. Installateurs krijgen via dit platform op afstand toegang tot verwarmings- en koelsystemen van klanten. Met Aquarea Service Cloud kunnen zij problemen sneller en in sommige gevallen zelfs volledig op afstand oplossen. Zo besparen zij niet alleen tijd en geld, maar vergroten zij ook de klanttevredenheid.

De compacte J-Generatie Mono-bloc unit is combineerbaar met een reeks accessoires die helpen de energie-efficiëntie verder te vergroten. Meer informatie is beschikbaar op www.aircon.panasonic.eu.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.