Top

Projective Group neemt Mastermind Consulting over

4 okt

Projective Group neemt Mastermind Consulting over

Amsterdam, 4 October 2021 – Internationaal adviesbureau Projective Group, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Mastermind Management Consultancy. Met Mastermind groeit Projective Group dit jaar naar een omzet van ongeveer 60 miljoen, met meer dan 450 mensen die werkzaam zijn in 6 verschillende Europese landen.

Deze partnership, waarbij het Nederlandse Mastermind een dochteronderneming wordt van de grotere groep, is de meest recente van een reeks acquisities als onderdeel van haar Europese expansieplannen. DTSQUARED, een Londonse data consultancybureau ging Mastermind begin augustus van dit jaar al voor.

Het team van Mastermind, bestaande uit 30 consultants, gaat helpen met de positionering van de Projective Group in de Nederlandse pensioenmarkt. Ze brengen complementaire ervaring en een uitstekende staat van dienst op het gebied van organisatieversnelling, strategie & advies en digitale transformatie in pensioenen, verzekeringen en bankieren in Nederland met zich mee.

Stefan Dierckx, CEO van Projective Group:
“Mastermind voegt een passend nieuw stukje toe aan de Projective Group puzzel. We zien onze ambitie realiteit worden om een one-stop-shop te worden voor de Europese Financiële industrie. Met Projective, gespecialiseerd in het realiseren van verandering en innovatie bij financiële instellingen, Exellys, een incubator voor jong tech talent, DTSQUARED, gespecialiseerd in data consulting en nu Mastermind, onze nieuwste businessversneller, breiden we onze service portfolio steeds verder uit. De samenwerking met Mastermind stelt ons nu ook in staat om grote transformaties in de Nederlandse pensioenmarkt te ondersteunen.”

De samenwerking en kennisdeling tussen de Mastermind-experts en de andere partijen in de Projective Group geeft hun de mogelijkheid om nieuwe klantentrajecten aan te bieden, zowel in Nederland als daarbuiten. De nieuwe vaardigheden die het gevolg zijn van de acquisitie, in combinatie met de bestaande services van Projective Group, betekenen een breder aanbod van diensten en oplossingen onder één paraplu.

Koos Haakma, Managing Partner bij Mastermind:
“Ik ben heel blij met onze aansluiting bij Projective Group. We behouden onze passie voor succesvolle realisatie van projecten en onze resultaatgerichte mindset. Maar met behulp van Projective Group kunnen we onze huidige cliënten meer waarde bieden terwijl wij onze eigen klantenbasis uitbreiden. Dit stelt ook onze medewerkers in staat om hun persoonlijke groei te versnellen en geeft hun toegang tot nieuwe expertisegebieden. Door deze samenwerking hebben we een uitstekende uitgangspositie om één van de leidende adviesbureaus van Europa te worden.”

Omdat Mastermind een sterk merk is in de Nederlandse markt, met een goede reputatie voor kwaliteitsvolle en succesvolle realisatie, blijft Mastermind voorlopig als separaat bedrijf bestaan. Het doel van deze nieuwe samenwerking is om elkaar te ondersteunen en te verbeteren door het delen van kennis en samenwerken op gezamenlijke projecten.

Over Projective Group
Projective Group is een holding van meerdere bedrijven die alle aspecten van transformatie in de financiële sector van vandaag de dag behandelt. De Projective Group is een end-to-end partner voor wie wil uitblinken in een steeds veranderende omgeving en helpt bedrijven vandaag vorm te geven om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Projective Group streeft ernaar een one-stop-shop te worden voor veranderingstrajecten in de financiële dienstensector. De complementariteit van de Projective Group geeft klanten de mogelijkheid om een volledige service-ervaring onder één dak te ontvangen.

Projectivegroup.com

Over Mastermind
Mastermind is een onafhankelijk Nederlands adviesbureau. Haar 30 consultants en inhoudelijke experts lopen voorop in de Nederlandse pensioenmarkt en zijn sterk aanwezig in de Nederlandse financiële dienstverlening en industrie. Cliënten worden ondersteund met organisatieversnelling, strategie & advies en digitale transformatie.

Het adviesbureau heeft erg veel kennis in huis over de volledige levenscyclus van processen en systemen in pensioenen, verzekeringen en bankieren. Daarnaast heeft het een uitstekende staat van dienst in het bouwen van expertise en ervaring bij haar consultants door middel van haar academie. Mastermind mag de bekende Nederlandse financiële instellingen tot haar cliënten rekenen.

mastermind.eu