Top

Panasonic introduceert nieuw adaptief kanaalmodel voor VRF-systemen

29 sep

Panasonic introduceert nieuw adaptief kanaalmodel voor VRF-systemen

’s-Hertogenbosch, 29 september 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert het adaptief kanaalmodel F3 voor zijn VRF-systemen. Deze zijn speciaal ontworpen voor winkels, hotels en utiliteiten. Het assortiment is voorzien van een nieuwe verticale montageoptie en een keuze uit een luchtinlaat aan de achterkant of aan de onderkant, waardoor de montagemogelijkheden toenemen. Dit, en een keuze uit 12 vermogens, van 1,5 kW – 16 kW, biedt zeer flexibele opties voor installateurs.

De adaptieve kanaalmodellen hebben een compact ontwerp voor de ultieme ruimtebesparende oplossing, met een hoogte van slechts 250 mm en een gewicht van 26 kg tot 42 kg. Ze zijn daardoor erg geschikt voor projecten die een meer discrete plaatsing vereisen. Hoewel klein, maakt het ontwerp nog steeds een krachtige externe statische druk tot 150 Pa en daardoor een optimale luchtstroomopstelling mogelijk, afhankelijk van het kanaalontwerp en de omstandigheden. Het beschikt ook over twee geïntegreerde R32-koelmiddellekdetectoren voor beveiliging.

Stil, flexibel en krachtig
Bovendien zorgt het ontwerp van de unit voor een soepele luchtstroom, wat helpt om een ongelooflijk geluidsarme werking te bereiken tot slechts 20 dBA, terwijl de krachtige druk behouden blijft. Slimme sensoren regelen de uitlaatluchttemperatuur voor nauwkeurige regeling van de kamertemperatuur en bieden de mogelijkheid om koude tocht tijdens het verwarmen te verminderen.

Een hoogtepunt in de serie is de toonaangevende introductie van zowel horizontale als verticale installatieopties, die discrete plaatsing buiten de kamer mogelijk maken, zelfs als een klein plafond de ruimte voor leidingwerk beperkt. De afvoerbak van de unit is geschikt voor zowel horizontale als verticale installaties, waardoor geen aanpassingen aan de unit meer nodig zijn. Het assortiment maakt ook een luchtinlaat aan de achterkant of onderkant mogelijk dankzij de verstelbare panelen. De serie omvat een krachtigere ingebouwde afvoerpomp met hoog hefvermogen waarmee de afvoerleidingen tot 701 mm vanaf de basis van de unit kunnen worden verhoogd.

Superieure luchtkwaliteit: 24/7 bescherming met nanoe™ X
De hele serie is standaard uitgerust met de onderhoudsvrije nanoe™ X-technologie van Panasonic (Generator Mark 2 = 9,6 biljoen Hydroxyl Radicals/sec). Deze innovatieve technologie produceert hydroxylradicalen (ook bekend als OH-radicalen), die in de natuur overvloedig aanwezig zijn en het vermogen hebben om bepaalde verontreinigende stoffen, virussen en bacteriën te remmen en om harde oppervlakken en zacht meubilair te reinigen en te deodoriseren. Zo wordt de luchtkwaliteit 24 uur per dag en 7 dagen per week verbeterd en een aangename omgeving voor iedereen gegarandeerd. De technologie is ideaal voor een breed scala aan toepassingen, waarbij nanoe™ X een bewezen effect heeft tegen geuren in grote ruimtes.

Slimme connectiviteit
Bovendien zijn de adaptieve kanaalmodellen met alle VRF-bedieningselementen, inclusief de nieuwe CONEX-controller met ingebouwde Bluetooth en apps voor een snelle, gemakkelijke installatie. De innovatieve controller kan worden gebruikt via een smartphone of tablet met flexibele bediening dankzij de Panasonic H&C Control App. De controller is ook compatibel met de Panasonic H&C Diagnosis-app voor analyse en probleemoplossing.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.nl/.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkelt voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, auto-industrie en B2B-sectoren. Het bedrijf, dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan vierde, exploiteert wereldwijd 522 dochterondernemingen en 69 gelieerde bedrijven en rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 54,02 miljard euro (6,698,8 miljard yen) voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2021. Toegewijd aan het nastreven van nieuwe waarde door middel van gezamenlijke innovatie gebruikt het bedrijf zijn technologieën om een beter leven en een betere wereld voor klanten te creëren. Lees meer over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.