Top

Panasonic voegt spraakbesturing toe aan airconditioners

8 aug

Panasonic voegt spraakbesturing toe aan airconditioners

Airconditioners en PACi-systemen nu ook via stem bestuurbaar

’s-Hertogenbosch, 8 augustus 2019– Airconditioners en PACi-systemen van Panasonic kunnen voortaan ook via spraakbesturing worden bediend. De functionaliteit is compatibel met zowel Google Assistant als Amazon Alexa en beschikbaar via de Comfort Cloud-app.

De nieuwe functionaliteit biedt gebruikers de mogelijkheid hun airconditioning met behulp van spraakopdrachten aan te sturen. Zo kunnen zij met behulp van hun stem onder meer het systeem in- of uitschakelen, de modus veranderen, de temperatuur instellen en de status van het apparaat opvragen.

Om het gebruiksgemak en comfort te optimaliseren is het mogelijk op maat gemaakte opdrachten te creëren in de Google Home app of Alexa Routines. Zo kan de opdracht ‘Ok, Google. Goedemorgen’ worden geprogrammeerd om een specifieke temperatuur in te stellen en gebruikers tijd te besparen.

Commerciële omgevingen
De spraakbesturing is ook compatibel met PACi-systemen voor commerciële omgevingen. De functionaliteit helpt een optimaal binnenklimaat te creëren. Zo kan met een spraakopdracht worden ingesteld op welke temperatuur een ruimte voor aanvang van de werkdag moet zijn gebracht. Werknemers kunnen hierdoor bij aankomst direct in een aangenaam werkklimaat aan de slag. De spraakbesturing kan worden beheerd via Amazon Alexa of Google Home.

De functionaliteit is vanaf eind juli in het Engels beschikbaar voor Amazon Alexa en Google Assistant. Andere talen worden op korte termijn ondersteund.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 582 werkmaatschappijen en 87 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 62,5 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2019. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.