Top

Panasonic vereenvoudigt bedieningspanelen voor hotelbezoekers

3 sep

Panasonic vereenvoudigt bedieningspanelen voor hotelbezoekers

Het design van de nieuwe Touch Hotel Controls sluit aan op ieder interieur.

’s-Hertogenbosch, 3 september 2019– Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert een nieuw bedieningspaneel voor hotels. De Touch Hotel Controls zijn voorzien van een strak design met onder meer een touch screen, eenvoudige gebruikersinterface, configuratiemogelijkheden via een Android-app en Near Field Communication (NFC). Dankzij de NFC-communicatie kunnen de bedieningspanelen nu nog eenvoudiger en zelfs zonder energievoorziening in gebruik worden genomen.

De diepte van het bedieningspaneel bedraagt slechts 8,5mm. Daardoor is het niet nodig om het bedieningspaneel in de muur te integreren en kan het bedieningspaneel opgaan in het interieur, bijvoorbeeld naast het bed. De units zijn leverbaar met zowel een zwarte als witte afwerking. Met een op maat gemaakte afwerkingslijst is het mogelijk om het paneel verder te laten aansluiten op de inrichting van de hotelkamer.

Twee modellen
De reeks bevat twee modellen. Het instapmodel is de ‘Display Touch’ (PAW-RE2D4-WH/BK), een kostenefficiënte versie van het bedieningspaneel. Het paneel kan worden verbonden met het gebouwbeheersysteem van het hotel en geeft zo inzicht in het energieverbruik en kansen om deze te besparen.

Daarnaast is de ‘Room Touch’ (PAW-RE2C4-MOD-WH/BK) beschikbaar, het premium model binnen de Touch Hotel Controls-reeks. De Room Touch heeft dezelfde mogelijkheden als de ‘Display Touch’ en biedt daarnaast ondersteuning voor het communicatieprotocol Modbus.

Eenvoudigere ingebruikname
Beide modellen zijn voorzien van NFC-communicatie om de ingebruikname en configuratie te vereenvoudigen. Deze optie maakt het mogelijk de bedieningspanelen in te stellen via een Android-app, zonder dat hiervoor een energievoorziening nodig is. Dat is onder meer handig bij grootschalige installaties en helpt zowel tijd als installatiekosten te besparen.

Daarnaast maakt de NFC-communicatie het mogelijk het bedieningspaneel te gebruiken in combinatie met droogcontactaansluitingen, zoals deur- of raamcontacten, bewegingssensoren, lichtschakelaars en keycards. Door gebruik te maken van deze integratiemogelijkheden wordt zeker gesteld dat apparatuur alleen wordt ingeschakeld indien een ruimte daadwerkelijk in gebruik is.

Meer informatie over de producten van Panasonic Heating & Cooling Solutions is beschikbaar op de website van Panasonic.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 582 werkmaatschappijen en 87 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 62,5 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2019. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.