Top

Nieuwe Kawneer vliesgevel biedt meer ontwerpmogelijkheden

3 sep

Nieuwe Kawneer vliesgevel biedt meer ontwerpmogelijkheden

De AA 110 maakt grotere glasoppervlakten en de opvang van gebouwbewegingen mogelijk.

Harderwijk, 3 september 2019 – Kawneer introduceert een nieuwe, bredere vliesgevel op de Nederlandse markt. De AA 110 is 15 millimeter breder dan de standaard vliesgevel, wat de ontwerpmogelijkheden vergroot. Een architect wil namelijk de gevelconstructie zo min mogelijk zien, maar tegelijkertijd voor veel daglichttoetreding een zo groot mogelijk glasoppervlak creëren. De nieuwe AA 110 maakt grotere glasoppervlakten en de opvang van gebouwbewegingen mogelijk. Daarnaast is er meer ruimte voor triple glas, dat belangrijk is voor een hogere isolatiewaarde.

Doordat het glasoppervlak in ontwerpen steeds groter wordt, hebben gevelbouwers in toenemende mate te maken met zwaardere pakketten. De onderlinge toleranties van de glasplaten variëren daarbij steeds meer. Met de bredere AA 110 kan de gevelbouwer eenvoudiger hogere gewichten vullen en bovendien die toleranties wegwerken om zo het ontwerp van de architect te realiseren.

Voordelen AA 110
Naast dat het systeem tegemoetkomt aan de toenemende wensen en eisen met betrekking tot isolatie en vormgeving van een gebouw, heeft de AA 110 de volgende voordelen:

  • zowel stijl- als vak afgewaterde oplossingen
  • geschikt voor verticale, schuine en gefacetteerde gevels
  • een 65 mm aanzicht voor opvang van grotere glastoleranties (10 mm bij 13 mm insteek)
  • brede keuze uit stijl- en regeldieptes (65 – 205 mm) met grotere stijfheid voor grotere overspanningen
  • standaard geschikt voor glasdikte tot 50 mm en vakinvulling tot 600 kg (projectmatig zelfs met glasdikte tot 60 mm en vakinvulling over de 1.000 kg)
  • een gepatenteerde dilatatiemethodiek om gebouwbewegingen op te vangen (+/-15 mm)
  • een (bekende) modulaire opbouw en combineerbaar met andere Kawneer-systemen
  • ruime projectmatige oplossingen, dat verantwoorde custom-made oplossingen mogelijk maakt
  • een vliesgevelsysteem dat voldoet aan de geldende eisen

Combineren van componenten
De verschillende systemen en componenten van Kawneer zijn allemaal met elkaar te combineren. Dat geldt ook voor de AA 110. “In Zwolle is recent een kantoorgebouw gerenoveerd, waarbij juist is gekozen voor de 65 mm vliesgevel AA 110, omdat deze beter bij het gebouw paste”, vertelt Arno Damhuis, product manager bij Kawneer. “Als je die 15 millimeter extra van een afstandje bekijkt, dan zie je het verschil niet. Het biedt wel meer overspanningsmogelijkheden. En afhankelijk van het project bestaat de kans dat je toekunt met minder stijlen en regels.”

De nieuwe vliesgevel is geschikt voor glas, aluminium platen en andere vulelementen. Voor meer informatie en mogelijkheden neem contact op met de afdeling verkoop (kawneer.benelux@arconic.com).

Over Kawneer
Kawneer, onderdeel van Arconic, is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. In Nederland werken zo’n 150 medewerkers aan het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor de Benelux. Het heeft een speciaal, eigen test- en trainingscentrum waar Kawneer tests en metingen verricht op de (bestaande) profielsystemen en uitleg geeft aan klanten over de werking van de producten. Door de beproefde kwaliteit en uitstekende prestaties zijn de systemen van Kawneer geschikt voor de utiliteitsbouw en de woningbouw in zowel nieuwbouw als renovatie. Voor meer informatie kijk op https://www.kawneer.com/bcs/architectuursystemen/nl/info_page/home.asp.