Top

Panasonic ontvangt kwaliteitsverklaring voor lucht-water warmtepomp 5kW- en 7kW-systemen

30 mrt

Panasonic ontvangt kwaliteitsverklaring voor lucht-water warmtepomp 5kW- en 7kW-systemen

A2W All-in-One 5kW- en 7kW-systemen geschikt voor nieuwbouwprojecten

‘s-Hertogenbosch, 30 maart 2017 – Panasonic Heating & Cooling Solutions ontvangt de kwaliteitsverklaring voor de lucht-water warmtepompen Aquarea All-in-One 5kW- en 7kW-systemen. Hiermee laat het bedrijf zien dat het rendement van de systemen aantoonbaar hoger is dan de standaardrendementen voor warmtepompen waar de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) op wordt gebaseerd. De systemen zijn daardoor aantrekkelijk voor nieuwbouwprojecten, omdat zo eenvoudig – zonder investeringen in additionele oplossingen – wordt voldaan aan de wetgeving.

Nieuwbouwprojecten moeten voldoen aan het Bouwbesluit, waarin onder andere eisen worden gesteld aan de minimale energieprestaties van een woning. Deze prestaties worden berekend volgens de norm NEN 7120:2011 en leiden tot een EPC-waarde. Volgens het Bouwbesluit mag die maximaal 0,4 bedragen. Hoe lager de EPC, hoe energiezuiniger een woning is. Gemeenten kunnen gebieden aanwijzen als ‘excellent gebied’, waarvoor de maximale EPC met 10% is verlaagd. Dit betekent dat een nieuwbouwproject in een excellent gebied een EPC mag hebben van maximaal 0,36.

Standaardrendementen
De EPC van een nieuwbouwproject wordt berekend aan de hand van onder andere de manier van verwarmen, warmtapwater bereiding, PV-panelen en ventilatiesystemen. De EPC-berekening gaat standaard uit van een conservatief rendement voor de warmte-opwekker. Met behulp van een kwaliteitsverklaring kan worden aangetoond dat een product een hogere efficiëntie realiseert dan de standaard waarde. Dat heeft een positieve impact op de EPC-waarde van een woning of gebouw.

all_in_one_2Aquarea All-in-One 5kW- en 7kW-systemen zijn voorbeelden van systemen die efficiënter opereren dan de standaardrendementen waarop de EPC wordt gebaseerd. Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft daarom het verwarmings- en tapwaterbedrijf van de Aquarea All-in-One 5kW- en 7kW-systemen laten testen. De kwaliteitsverklaring die op basis van deze testen is afgegeven toont aan dat de systemen dankzij hun hoge efficiëntie geschikt zijn voor implementatie in nieuwbouwprojecten. Ze geven zelfs een beter resultaat dan een CV-ketel. De Aquarea-warmtepomp en PV-panelen van Panasonic geven de mogelijkheid om tot 0,134 EPC-punt te besparen.

Actief inzetten op innovatie
“Panasonic Heating & Cooling Solutions produceert al zestig jaar airconditioners en bijbehorende apparatuur. Het bedrijf was de eerste fabrikant van compressors wereldwijd. Wij streven ernaar met behulp van onze technologie het leven van mensen en de wereld te verbeteren”, legt Ildert Burghout, Product Manager bij Panasonic Heating & Cooling Solutions, uit. “Panasonic Heating & Cooling Solutions zet daarom actief in op innovatie, wat onder andere blijkt uit de ruim 91.500 patenten die het bedrijf wereldwijd toegewezen heeft gekregen en de gelijkwaardigheidsverklaring die Panasonic Heating & Cooling Solutions nu ontvangt.”

Over Panasonic Heating and Cooling Systems
Met meer dan 50 jaar ervaring in ruim 120 landen en 200 miljoen geproduceerde compressoren, is Panasonic een van de leiders in de airconditioningmarkt. Panasonic heeft warmte- en airconditioningsoplossingen voor het huis, kantoor, bedrijven en industriële omgevingen. Het bedrijf hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar oplossingen. Dit komt tot uiting in een weldoordacht ontwerp en de garantie van een goede luchtkwaliteit, terwijl er voldaan wordt aan de standaarden voor energie-efficiëntie, milieu en geluidsoverlast. Voor meer informatie: http://www.aircon.panasonic.eu/NL_nl/