Top

Breed programma innovaties van Eaton op Automation 2017

28 mrt

Breed programma innovaties van Eaton op Automation 2017

Zaltbommel, 28 maart 2017 – Op 5 & 6 april 2017 verbindt het ontmoetingsplatform Automation diverse aspecten van verpakken, logistiek en de automatisering. Op stand B042 presenteert Eaton zijn nieuwste bijpassende innovaties die variëren van ruimtebesparende bedienings- en signaleringsproducten, het XV300 capacitieve display tot een breed assortiment componenten dat is afgestemd op de eisen en wensen van ‘Internet of Things’. Slimme, betrouwbare en veelzijdige oplossingen.

In de logistieke en verpakkingssector speelt automatisering een steeds belangrijkere rol. Efficiënt en vooral intuïtief processen in gang zetten, begeleiden en monitoren is mogelijk door ontwikkelingen op het gebied van zowel hard- als software. Om het gewenste resultaat te behalen, moeten de verschillende elementen bovendien optimaal met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Voor al deze processen biedt Eaton intelligente oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van bestaande behoeften in de markt.

Drukknoppen
Dit is onder andere terug te vinden in een nieuw assortiment drukknoppen waarmee machinebouwers en engineers compactere en kostenefficiëntere machines kunnen drukknoppen Eatonontwerpen. Highlights zijn onder andere de RMQ Flat Front en de RMQ Flat Rear: ruimtebesparende bedienings- en signaleringsapparatuur met platte voor- of achterzijde. De knoppen passen naadloos bij het RMQ Titan-assortiment van Eaton’s Moeller serie en vergroten hiermee de flexibiliteit van het machineontwerp.

Capacitieve display
De megasnelle HMI & HMI/PLC multitouch display XV300 – met scheepskeur – is een prachtig voorbeeld van een oplossing dat de functionaliteit van een HMI combineert met die van een PLC. Dit product beschikt over één van de krachtigste processoren uit de markt en is op dezelfde manier te bedienen als tablet en smartphone. Daarbij beschikt de XV300 over algemeen erkende visualisatiesoftware waarmee een combinatie met andere fabricaten geen enkel probleem is.

Slimme componenten: klaar voor IoT
In het kader van Smart Industries en ‘Internet of Things’ zijn steeds meer componenten in staat data uit te wisselen en te communiceren met zowel bovenliggende besturingen als andere componenten. Eaton sluit zich hierbij aan met verschillende componenten die speciaal hiervoor zijn uitgerust met de benodigde intelligentie.

Last but not least: Eaton beschikt over alle kennis en ervaring die nodig is om klanten te ondersteunen in het selecteren van de juiste oplossing en vervolgens de implementatie ervan. Ook in samenwerking met andere toeleveranciers. Voorbeelden hiervan zijn onder meer te vinden in de verschillende whitepapers die beschikbaar zijn via de internetsite van Eaton en ingaan op technische onderwerpen als IoT, ErP richtlijn en circuitbeveilging. Hier zijn tevens alle productcatalogi te vinden.

Over Eaton
Eaton’s Electrical Sector is een wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening; besturing en automatisering; noodverlichting en beveiliging; gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen; oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden; en engineering services. Via haar wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrische energietechniek. Eaton is een powermanagementbedrijf, dat in 2015 een omzet van $ 20,9 miljard boekte. Eaton biedt energie-efficiënte oplossingen die onze klanten helpen elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Eaton telt ongeveer 96.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen. Ga voor meer informatie naar http://www.eaton.nl/electrical.