Top

Panasonic ontvangt BCRG-gelijkwaardigheidsverklaring voor VRF-systeem ECOi EX

22 nov

Panasonic ontvangt BCRG-gelijkwaardigheidsverklaring voor VRF-systeem ECOi EX

Verklaring bevestigt de hoge energieprestatie van het Panasonic ECOi EX-systeem.

’s-Hertogenbosch, 22 november 2023 – Het onafhankelijke College van BCRG heeft de gelijkwaardigheidsverklaring voor de Panasonic ECOi EX buiten- en binnenunits goedgekeurd. Hiermee bevestigt het dat de genoemde energieprestatie in de gelijkwaardigheidsverklaring van de ECOi EX conform NTA 8800:2022 is. NTA 8800 is een methodiek voor de bepaling van de energieprestatie van gebouwen en is van toepassing op zowel nieuwe en bestaande bouw als woning- en utiliteitsbouw.

De ECOi EX voorziet in een efficiënt energiegebruik, waardoor het systeem een hoge SEER-waarde van 7,09 (10PK model) bereikt en heeft een bijzonder hoge efficiëntie bij deellastwerking. Daarnaast zorgt het voor lagere energiekosten dankzij de ‘all-invertercompressoren’ met onafhankelijke regeling waarmee zeer flexibele prestaties worden bereikt.

Extreme buitentemperaturen
De ECOi-serie kan koelen tot een buitentemperatuur van 52 °C, waarbij het systeem zelfs tot een buitentemperatuur van 43 °C zijn volledige koelcapaciteit (100%) behoudt, en verwarmen tot -25 °C.

Verder biedt de ECOi EX een warmtewisselaar met drievoudig oppervlak, die voor een goede warmteoverdracht zorgt. Dankzij het driefase ontwerp van het olieterugwinsysteem is het aantal keer dat er geforceerd olie moet worden teruggewonnen tot een minimum beperkt. Dat zorgt voor lagere energiekosten en langdurig comfort.

Flexibel systeemontwerp
Deze VRF-lijn van Panasonic geeft een grote flexibliteit bij het ontwerpen van een systeem. Bij installaties met de ECOi EX is een maximaal hoogteverschil van 30 meter tussen de buiten- en binnenunits mogelijk en kan een totale leidinglengte van 1.000 meter worden toepast. De maximale leidinglengte van de buitenunit naar de verst afgelegen binnenunit bedraagt 200 meter. Dat vergroot het toepassingsgebied van de installatie en biedt meer mogelijkheden voor het installatieontwerp.

De gelijkwaardigheidsverklaring voor het ECOi EX VRF-systeem is te vinden in de BCRG-database. Daarnaast is de verklaringen te downloaden via de Panasonic PRO Club.

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 8.378,9 miljard yen (ca. 59,4 miljard euro) voor het jaar eindigend op 31 maart 2023. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/.