Top

Panasonic lanceert nieuw vloermodel voor VRF-systemen

1 jul

Panasonic lanceert nieuw vloermodel voor VRF-systemen

Strak en modern vormgegeven super stille R32 VRF binnenunits met een capaciteit van 2,2kW tot 5,6kW

’s-Hertogenbosch, 1 juli 2019– Panasonic lanceert het R32 vloermodel voor VRF-airconditioningsystemen. Met een strak en modern ontwerp biedt de binnenunit een stijlvolle en functionele oplossing om maximaal comfort te leveren in zowel woningen als commerciële ruimten. Daar is het onlangs ook door het International Forum Design met een iF Design Award voor bekroond. Deze award wordt uitgereikt aan fabrikanten en ontwerpers die innovatieve producten ontwikkelen. Het G1 Type vloermodel is beschikbaar met een capaciteit van 2,2kW tot 5,6kW.

De nieuwe binnenunit is voorzien van een minimalistische witmatte behuizing. Het compacte ontwerp met een diepte van slechts 207 mm maakt het mogelijk de unit discreet te installeren en op te laten gaan in zijn omgeving. Zo kan de unit eenvoudig onder een raam worden geplaatst, wat het vloermodel een interessant alternatief maakt voor traditionele radiatoren. Daarnaast is de unit super stil. Zodra het systeem de ingestelde temperatuur bereikt, bedraagt de geluidsproductie slechts 20dB(A).

Wasbaar filter en dubbele luchtstroom
Een wasbaar filter vereenvoudigt het onderhouden van de filter: het component kan eenvoudig worden verwijderd en gereinigd zonder tussenkomst van een professional. De G1 Type binnenunit is voorzien van een dubbele luchtstroom die gestuurd kan worden, wat helpt om een constante temperatuur in een ruimte te realiseren. Met het oog op comfort wordt in koelmodus de koude lucht recht omhoog geblazen, terwijl in verwarmingsmodus de luchtstroom juist iets naar beneden wordt gericht.

De unit is voorzien van een zelfreinigende functie. De luchtstroom wordt hierbij automatisch op het platfond gericht, zodat de lucht niet richting de gebruiker wordt geblazen. Met het oog op energie-efficiëntie schakelt het G1 Type vloermodel na maximaal 90 minuten automatisch uit, iets wat in de instellingen kan worden afgestemd op de behoeften van de gebruiker.

Op afstand aan te sturen
Net als alle overige modellen in Panasonic’s commerciële reeks binnenunits is het G1 Type vloermodel compatibel met Panasonic’s nieuwe WLAN-adapter. Deze adapter maakt het mogelijk de binnenunit met het draadloos netwerk te verbinden, zodat de unit kan worden aangestuurd via de Comfort Cloud app op een iOS- of Android-smartphone of -tablet. Gebouwbeheerders kunnen via deze app tot 200 units monitoren en vanaf iedere locatie temperatuurinstellingen wijzigen. Gebruikers kunnen daarnaast onder meer op afstand de weekplanning aanpassen, richting van de luchtstroom veranderen en de unit uit- of juist inschakelen.

Beschikbaarheid
De binnenunit is beschikbaar in vijf capaciteiten: 2,2kW (S-22MG1E5A), 2,8kW (S-28MG1E5A), 3,6kW (S-36MG1E5A), 4,5kW (S-45MG1E5A) en 5,6kW (S-56MG1E5A). De units zijn per direct beschikbaar.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 582 werkmaatschappijen en 87 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 62,5 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2019. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.