Top

Panasonic lanceert innovatieve Aquarea EcoFleX met nanoe™X

30 mei

Panasonic lanceert innovatieve Aquarea EcoFleX met nanoe™X

Deze 2-in-1-oplossing combineert lucht-lucht en lucht-water systemen, verbindt luchtkanaalunit met nanoe™X-technologie, is eenvoudig te installeren en onderhouden en biedt warmteterugwinning wat de efficiëntie verder optimaliseert.

‘s-Hertogenbosch, 30 mei 2022Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert de Aquarea EcoFleX, het innovatieve flexibele systeem voor energiezuinige verwarming, koeling, schonere lucht en warm tapwater met warmteterugwinning. Ontworpen voor een groenere toekomst.

2-in-1-oplossing
De duurzame en efficiënte Aquarea EcoFleX is ontwikkeld met behulp van geavanceerde warmtepomptechnologie en de eigen unieke expertise. Het systeem biedt een 2-in-1-oplossing door het aansluiten van een luchtkanaalunit op Panasonic nanoe™X-technologie en een Aquarea lucht-water warmtepomp. Afhankelijk van de installatie levert het koele of warme lucht via de kanaalunit en warm water aan radiatoren, vloerverwarming en badkamer.

Energiebesparend en geluidsarm
De warmtepomp biedt zowel warmteterugwinning voor warm tapwater terwijl de airconditioning aanstaat als duale en non-stop verwarming. Dat alles met een uitstekende efficiëntie, energiebesparing en een zeer lage CO2-uitstoot.

De adaptieve kanaalunit met een capaciteit van 7,1 kW en nanoe™X-technologie maakt verticale en horizontale installatie mogelijk. Het heeft een geluidsarme werking tot 22 dB(A) en een compacte behuizing van slechts 250 mm hoog, evenals een ingebouwde waterafvoerpomp.

Innovatieve nanoe™X-technologie
Daarnaast is nanoe™X een uitstekende oplossing voor elke omgeving. De geavanceerde technologie maakt gebruik van hydroxylradicalen, die de groei van 5 soorten verontreinigende stoffen, zoals bepaalde bacteriën en virussen , allergenen, schimmels en bepaalde gevaarlijke stoffen, evenals geuren remmen. Dit natuurlijk optredende proces verbetert 24/7 de bescherming in een ruimte en maakt het een aangenamere plek om te zijn.

De oplossing voor elke ruimte
De binnenunit past in elke keuken, wasruimte of elk ander gewenst deel van het huis zoals de zolder en heeft een slanke behuizing van 600 mm x 598 mm. Dat wordt mede gerealiseerd door het gebruik van de innovatieve U-Vacua-isolatietechnologie van Panasonic. Het hoogwaardige vacuümisolatiepaneel heeft een zeer lage thermische geleidbaarheid en een dun ontwerp. Zo wordt ruimte bespaard en energie-efficiëntie verhoogd. Tevens heeft de binnenunit een ingebouwde watertank van 185 liter voor een grote capaciteit.

Eenvoudig onderhoud en installatie
Panasonic erkent het belang van een goed onderhouden systeem en heeft ervoor gezorgd dat de Aquarea EcoFleX eenvoudig te onderhouden is. Een simpel deuropeningsmechanisme zorgt voor gemakkelijke toegang tot de hydraulische onderdelen. Het heeft ook een verbeterd waterfilter, wat zorgt voor een superieure stofverwijderingscapaciteit voor minder frequente filterreiniging en -onderhoud. Een buffertank is niet nodig voor de EcoFleX, wat de benodigde ruimte, kosten en installatietijd verder vermindert.

Slim comfort
De Aquarea EcoFleX wordt standaard geleverd met ingebouwde Wi-Fi voor slimme bediening en bewaking van het energieverbruik. De meegeleverde Wi-Fi-adapters zorgen voor directe connectiviteit via de Panasonic Comfort Cloud-app, om energiebesparingen en efficiëntere monitoring mogelijk te maken. Het kan ook worden aangesloten op de Aquarea Service Cloud, waardoor installateurs of servicepartners op afstand voor de warmtepomp van hun klanten kunnen zorgen.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.nl.

Over de Panasonic Group
De Panasonic Group is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkelt voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld. Het bedrijf stapte op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep, opgericht in 1918, zet zich in voor het verbeteren van het welzijn van mensen en de samenleving. Het voert haar activiteiten uit op basis van fundamentele principes die worden toegepast om van waarde te zijn en duurzame oplossingen te bieden voor de wereld van vandaag. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 56,40 miljard euro (7388,8 miljard yen) voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2022. Toegewijd aan het verbeteren van het welzijn van mensen, is de Panasonic Group verenigd in het leveren van superieure producten en diensten om u te helpen het beste uit het leven te halen. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar https://holdings.panasonic/global/.