Top

Panasonic lanceert efficiënte 3-pijps ECOi-EX MF3 VRF-systeem

20 sep

Panasonic lanceert efficiënte 3-pijps ECOi-EX MF3 VRF-systeem

ECOi-EX MF3 levert hoge SEER/SCOP onder volledige belasting

’s-Hertogenbosch, 20 september 2018– Panasonic lanceert de 3-pijps ECOi-EX MF3 reeks. Deze nieuwe serie VRF-systemen biedt ook onder extreme temperatuursomstandigheden een hoge efficiëntie en heeft onder volledige belasting een hoge SEER/SCOP. Daarnaast geeft de ECOi-EX MF3 meer installatieflexibiliteit dan eerdere modellen. Zo kunnen de binnen- en buitenunits op een grotere afstand van elkaar worden geplaatst en is het mogelijk meer binnenunits te verbinden.

De ECOi-EX MF3 reeks biedt een Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) van 7,05 (28kW model) en een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) van 4,85 (22,4kW model), berekend volgens de meest recente Europese regelgeving. Deze hoge efficiëntie is onder andere mogelijk dankzij een verbeterd ontwerp van de warmtewisselaar. Zo is het aantal wisseloppervlaktes vergroot van twee naar drie en is het leidingwerk opnieuw ontworpen. Dankzij dit nieuwe ontwerp zijn de energieprestaties van de warmtewisselaar met 5% verbeterd, wat de ECOi-EX MF3 reeks een kosteneffectieve oplossing maakt voor onder meer commerciële gebouwen.

Restwarmte van binnenunits terugwinnen
Het nieuwe VRF-systeem kan water met een temperatuur tot 65°C leveren. Het systeem wint in koelmodus restwarmte van de binnenunits terug en gebruikt deze om de hiervoor speciaal ontwikkelde boiler te verwarmen. Dankzij deze werkwijze helpt de ECOi-EX MF3 hotels, appartementencomplexen en andere locaties waar veel vraag is naar warm water energiebesparingen te realiseren.

De ECOi-EX MF3 is geschikt voor extreme temperatuursomstandigheden. Zo behoudt het systeem zijn volledige koelcapaciteit tot een buitentemperatuur van 43°C, terwijl het systeem kan koelen tot een buitentemperatuur van 52°C. Dankzij een nieuw aerodynamischer ontwerp is de geluidsproductie van de ECOi-EX MF3 in verhouding met eerdere modellen met maximaal 10% verminderd.

Meer flexibiliteit bij installatie
Het ontwerp van de ECOi-EX MF3 geeft meer installatieflexibiliteit. Zo is het VRF-systeem voorzien van een compact warmteterugwinsysteem van slechts 200mm hoog om de installatie in ruimtes met een laag plafond te vereenvoudigen. Daarnaast is de maximale lengte van het leidingwerk vergroot, waardoor binnen- en buitenunits tot 200 meter van elkaar kunnen worden geplaatst. Dit maakt het nieuwe VRF-systeem geschikt voor gebruik in grote gebouwen, zoals luchthavens, treinstations, scholen en ziekenhuizen. Ook kunnen meer binnenunits worden verbonden met de ECOi-EX MF3 in verhouding met eerdere modellen.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.