Top

Panasonic en Vodafone verbinden huishoudelijke apparaten met internet via Narrowband-IoT

10 sep

Panasonic en Vodafone verbinden huishoudelijke apparaten met internet via Narrowband-IoT

  • Pilotproject met Vodafone ter ondersteuning van eerste proeven met Narrowband-IoT (NB-IoT), een draadloze Low-Power Wide-Area (LPWA) technologie
  • Eerste tests om gebruik van weinig bandbreedte te onderzoeken voor bediening op afstand en onderhoud van Panasonic producten zoals airconditioners
  • NB-IoT zal connectiviteit van huishoudelijke apparaten vergemakkelijken voor meer verrijkende ervaringen en diensten

’s-Hertogenbosch, 10 september 2018– Panasonic Corporation en Vodafone hebben aangekondigd dat zij gaan samenwerken aan een pilotexperiment gericht op het realiseren van IoT-gebaseerde huishoudelijke apparaten die gebruikmaken van Narrowband-IoT (NB-IoT), een Low-Power Wide-Area (LPWA) technologie. De twee bedrijven zijn van plan dit najaar te starten met evaluatietests met NB-IoT-compatibele huishoudelijke apparaten in Frankfurt, Duitsland.

NB-IoT
Naarmate de connectiviteit in de wereld toeneemt, gaat het Internet of Things (IoT) een steeds belangrijkere rol spelen. De meest veelbelovende toepassingen van IoT hebben een draadloze verbindingsmogelijkheid nodig die dekking biedt voor ondergrondse apparaten of apparaten die langere tijd draaien op batterijen.

NB-IoT is de nieuwe standaard voor draadloze technologie die in veel sectoren de aandacht trekt als meest geschikte oplossing voor communicatie over lange afstanden en bij laag vermogen. Vodafone biedt hiervoor al diensten aan. Met aangesloten huishoudelijke apparaten die gebruikmaken van NB-IoT-technologieën kunnen gebruikers hun apparaten eenvoudig via een mobiel netwerk en een ‘plug and play’-oplossing verbinding laten maken met cloud-services.

Airconditioners
Het gezamenlijke project met Vodafone begint met het testen van Panasonic producten zoals airconditioners om het gebruik van weinig bandbreedte te onderzoeken voor bediening op afstand en onderhoud. Panasonic en Vodafone zijn van plan meer tests uit te voeren om te evalueren of NB-IoT-technologie met succes kan worden geïntegreerd in verschillende huishoudelijke apparaten van Panasonic.

In samenwerking met de grootste mobiele netwerkprovider van Japan gaat Panasonic dit najaar ook een pilotexperiment starten voor IoT-compatibele huishoudelijke apparaten op basis van LPWA-netwerken in Japan. Door huishoudelijke apparaten te verbinden met behulp van LPWA-technologie willen Panasonic en Vodafone klanten nieuwe ervaringen en toegevoegde waarde bieden in het IoT-tijdperk.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.