Top

Panasonic introduceert slimme aansturing voor serverruimtekoeling

19 nov

Panasonic introduceert slimme aansturing voor serverruimtekoeling

’s-Hertogenbosch, 19 november 2018– Panasonic introduceert een slimme oplossing voor het aansturen van klimaatsystemen in serverruimten. Het gaat om een aangepaste versie van het CZ-RTC5B bedieningspaneel die specifiek is toegespitst op gebruik in kritieke installaties zoals serverruimten en datacenters. Nieuw zijn onder meer uitgebreide supportfuncties, instellingen die helpen een 24/7 efficiënte werking te waarborgen en verbeterde functies voor temperatuurbeheer.

In een serverruimte is veel apparatuur aanwezig die warmte genereert. Om de betrouwbaarheid van een dergelijke faciliteit te waarborgen is het noodzakelijk een serverruimte te koelen. Een te hoge temperatuur kan niet alleen leiden tot oververhitting van servers en switches, maar kan ook de levensduur van onder meer de accu’s van Uninterruptable Power Supplies (UPS’en) aantasten.

Z-TKEA serverruimtekoeling
Panasonic lanceerde eerder dit jaar al de Z-TKEA koeloplossing voor serverruimten. Deze oplossing bestaat uit twee redundante koelsystemen die zowel elkaars werking kunnen overnemen als elkaar kunnen aanvullen om de continuïteit van de koeling te waarborgen. Opvallend aan de oplossing is onder andere het gebruik van het koudemiddel R32, dat milieuvriendelijker is dan het veelgebruikte R410A. Het systeem behoudt zijn volledige capaciteit bij buitentemperaturen tot -20°C.

Om de Z-TKEA aan te sturen en te optimaliseren heeft Panasonic haar CZ-RTC5B vernieuwd. De CZ-RTC5B is een bedieningspaneel dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor PACi split airconditioning systemen. De nieuwe versie is voorzien van verschillende aanvullende functies die het bedieningspaneel geschikt maken voor kritieke installaties.

Smart back-up
Nieuw zijn onder andere een smart back-up functie die het mogelijk maakt de werking van een Z-TKEA systeem over te laten nemen door een redundant systeem. Indien de werking van één van de koelsystemen wordt verstoord of de koeling met prestatieproblemen kampt, wordt dit direct door de CZ-RTC5B gedetecteerd. De functie schakelt automatisch het redundante koelsysteem in om zeker te stellen dat de temperatuur in de serverruimte op peil blijft.

Daarnaast is de CZ-RTC5B voorzien van een rotatiefunctie waarmee de twee redundante koelsystemen afwisselend van elkaar worden ingezet. Deze functie zorgt dat beide systemen evenveel draaiuren maken en maximaliseert hierdoor de levensduur van de units.

Luchtstroom en temperatuur aanpassen op workload
Daarnaast zijn nieuwe supportfuncties toegevoegd aan het bedieningspaneel om een consistente en betrouwbare werking van het Z-TKEA systeem te waarborgen. De CZ-RTC5B monitort continu de workload in de serverruimte en past zowel de luchtstroom als temperatuur hierop aan om een consistente temperatuur te garanderen. Indien nodig kunnen beide koelsystemen gelijktijdig worden ingezet.

De nieuwe CZ-RTC5B voor serverruimten is per direct beschikbaar. Meer informatie over het bedieningspaneel is te vinden op www.aircon.panasonic.eu.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.