Top

Panasonic introduceert duurzame CO2-oplossing voor commerciële voedselkoeling

22 okt

Panasonic introduceert duurzame CO2-oplossing voor commerciële voedselkoeling

’s-Hertogenbosch, 22 oktober 2018– Panasonic heeft onlangs in Nederland zijn meest compacte systeem voor commerciële koeltoepassingen geïntroduceerd. De nieuwe condensorunit in de COVF-serie levert twee verdampingstemperaturen: een middellage temperatuur tot -20 °C voor koelvitrines en een lage temperatuur tot -45 °C voor de opslag van bevroren voedsel. Deze worden op energie-efficiënte wijze gerealiseerd.

De veelzijdigheid van de serie maakt hem de optimale oplossing voor het veilig bewaren van voedingsmiddelen in winkels, restaurants en op grote locaties zoals onderwijsinstellingen en ziekenhuizen.

Hoge energieprestaties
Doordat het natuurlijke koudemiddel COwordt gebruikt, zijn de nieuwe condensingunits veel klimaatvriendelijker dan oudere systemen die koudemiddelen met een hoog broeikaseffect gebruiken, zoals R404A. Door het gebruik van het koudemiddel COzijn organisaties voorbereid op toekomstige regelgeving. De nieuwe VF-serie is echter niet alleen klimaat- en milieuvriendelijk door het gebruikte koudemiddel CO2. De serie is ook ontwikkeld om een hoge seizoensgebonden energieprestatie (SEPR) te leveren. Bij koelen wordt een SEPR tot 3.83behaald, bij vriezen een SEPR van 1.921.

Door efficiënt met energie om te gaan, is het systeem ook kostenbesparend. In vergelijking met systemen die R404A als koudemiddel gebruiken, besparen de condensorunits uit de COVF-serie tot 25 procent op vrieskosten en tot 16 procent op koelkosten2. Daarmee wordt de Total Cost of Ownership (TCO) verlaagd.

Behalve milieuvriendelijk is de unit in deze serie ook uiterst stil. De condensorunit heeft een geluidsniveau van slechts 35,5 dB (A) onder nominale condities. Hierdoor biedt deze serie de ideale mogelijkheid om gekoelde en bevroren voedselproducten in vitrines te tonen zonder dat klanten of bezoekers last hebben van een storend geluidsniveau.

Vereenvoudigd installatiewerk
De units in de VF-serie bestaan uit een condensingunit (buitenunit) met een bedieningspaneel, expansieventiel en verschillende sensoren. De enige componenten die nog aan de installatie moeten worden toegevoegd, zijn een verdamper (koelvitrine o.i.d.), veiligheidsklep en leidingwerk. De unit van Panasonic is bijzonder licht in gewicht (de kleinste eenheid, OCU-CR200VF, weegt slechts 67 kg) waardoor het werk van de installateur sterk wordt vereenvoudigd.

Met het ontwerpen van duurzame producten helpt Panasonic de voedingsindustrie zichzelf te verduurzamen. Door te kiezen voor een Panasonic CO2 VF-serie kunnen retailers en horecabedrijven lange termijnbesparingen realiseren. Bovendien voldoen ze nu al aan toekomstige Europese regelgeving met betrekking tot koelsystemen en koudemiddelen.

1 : Model : OCU-CR200VF5, OCU-CR200VF5SL.
2 : Op basis van onderzoek door Panasonic. Vergelijking met het gemiddelde van zes winkels met  R404A inverter-multicondensingunits.

CO2-modellen: OCU-CR200VF5, OCU-CR200VF5SL, OCU-CR1000VF8, OCU-CR1000VF8SL

Belangrijkste kenmerken:

  • Zeer duurzame oplossing
  • Natuurlijk koudemiddel (CO2)
  • Energiebesparing zorgt voor lagere Total Cost of Ownership (TCO)
  • Geschikt voor middellage en lage temperaturen
  • Snelle en eenvoudige installatie mogelijk

Bekijk de nieuwe trailer op YouTube om meer te weten te komen over de CO2-koudeketenoplossing van Panasonic: https://www.youtube.com/watch?v=IlozpXUP94Y, of ga naar www.aircon.panasonic.eu.