Top

Panasonic gaat lucht-water warmtepompen in Tsjechië produceren

12 okt

Panasonic gaat lucht-water warmtepompen in Tsjechië produceren

Productie van Aquarea voor Europese markt verhuisd naar Pilsen

’s-Hertogenbosch, 12 oktober 2018– Panasonic gaat lucht-water warmtepompen voor residentieel gebruik produceren in Tsjechië. De warmtepompen worden sinds deze maand door Panasonic AVC Networks Czech geproduceerd in het Tsjechische Pilsen.

De stap is onderdeel van een strategie van Panasonic om zijn airconditioning business in Europa te versterken. De vraag naar duurzame energieoplossingen in Europa groeit exponentieel. De Aquarea warmtepomp levert zowel verwarming, koeling als warm water met behulp van energie die gewonnen wordt uit de lucht. De warmtepomp biedt hiermee een goedkoper, schoner en duurzamer alternatief voor conventionele systemen op basis van fossiele brandstoffen en elektrische systemen.

Lokaal produceren
Panasonic levert al langer lucht-water warmtepompen in Europa. Deze producten werden voorheen geproduceerd in Maleisië en verscheept naar Europa. De nieuwe productiefaciliteit in Tsjechië stelt Panasonic beter in staat te voldoen aan de groeiende vraag naar efficiënte verwarming- en koeloplossingen vanuit Europa. Daarnaast kan het bedrijf dankzij deze nieuwe locatie lokaal produceren en het ontwerp van producten beter afstemmen op Europese regelgeving.

De nieuwe fabriek levert voordelen op voor Europese klanten. Zo zijn Aquarea lucht-water warmtepompen voortaan sneller leverbaar doordat producten lokaal worden geproduceerd, wat ook een positieve impact op het milieu oplevert. De capaciteit in de nieuwe fabriek wordt stapsgewijs uitgebouwd tot 40.000 warmtepompen per jaar. De fabriek in Pilsen wordt hiermee één van de belangrijkste fabrieken voor de Aquarea productlijn.

Europese vraag beantwoorden
“We zijn trots op deze nieuwe faciliteit en de mogelijkheid die deze locatie ons geeft in Europa. We voorzien een jaarlijkse groei in vraag naar onze Aquarea lucht-water warmtepompen en we kijken ernaar uit deze Europese vraag te kunnen beantwoorden”, aldus Ildert Burghout, product manager Heating & Cooling Systems bij Panasonic Netherlands.

(vlnr) Dhr. Vilamitjana – Managing Director Europe Panasonic Appliances, Dhr. Takagi – President Air-conditioner Company en Managing Executive Officer Panasonic Corporation, Dhr. Abadie – CEO en Chairman of Panasonic Europe, Dhr. Yoshida – Managing Director of Czech Factory

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.