Top

Panasonic introduceert nieuwe PACi-binnenunits

11 feb

Panasonic introduceert nieuwe PACi-binnenunits

Nieuwe units combineren uitstekende prestaties met hoge efficiëntie

’s-Hertogenbosch, 11 februari 2021 – Panasonic Heating and Cooling Solutions introduceert de volgende generatie van zijn PACi-binnenunits: het adaptieve kanaalmodel PF3 en de 90×90 cassette PU3. De nieuwe binnenunits maken gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel R32.

De PF3 en PU3 leveren uitstekende prestaties in combinatie met een hoge efficiëntie, met een SEER/SCOP tot A+++ bij zowel verwarmen als koelen. Beide units zijn compatibel met de PACi Elite (3,6 tot 14kW capaciteit) en PACi Standard (6 tot 14kW capaciteit).

Luchtzuivering
De units zijn standaard voorzien van nanoe X. Deze geavanceerde technologie gaat met behulp van hydroxylradicalen (OH-radicalen) de groei van bepaalde virussen, bacteriën en andere verontreinigingen tegen. Ook remt nanoe X geurtjes. Het natuurlijk proces biedt hiermee grote voordelen voor toepassingen in de utiliteitsbouw, zoals kantoorgebouwen en restaurants.

Flexibele installatie
Het adaptieve kanaalmodel is door Panasonic opnieuw ontworpen. De nieuwe generatie is onder meer geschikt voor zowel horizontale als verticale installatie. Daarnaast is de PF3 niet alleen compacter maar ook lichter. Dat vereenvoudigt installatie in krappe ruimtes in bijvoorbeeld hotelkamers en woningen. Met een hoogte van slechts 25cm en statische druk tot 150Pa is de unit geschikt voor flexibele en onopvallende installatie op grotere afstand van de ruimte.

Verder is het model voorzien van een verbeterde condensbak. De vernieuwde behuizing zorgt voor een soepelere luchtstroom, wat de geluidsproductie verder verlaagt[1] en een superstille werking oplevert. De PF3 produceert slechts 22dB(A). Standaard wordt de kanaalunit geleverd met een geïntegreerde condenspomp.

Energie-efficiëntie in combinatie met optimaal comfort
De nieuwe 90×90 cassette combineert een hoge energie-efficiëntie met een optimaal comfort. De unit is superstil met een geluidsproductie van slechts 27 dB(A). De geïntegreerde condenspomp en het lichtgewicht leidingwerk vereenvoudigen en versnellen de installatie.

De unit is optioneel voorzien van Econavi, een intelligente sensor die zowel menselijke activiteit als de vloertemperatuur detecteert. De sensor optimaliseert op basis van meetwaarden de werking van de airconditioner en dringt energieverspilling terug. De vloertemperatuur kan tot een plafondhoogte van maximaal 5 meter worden gedetecteerd.

De geavanceerde technologie is daarnaast voorzien van een slimme luchtcirculatiefunctie, die wordt geactiveerd indien de ruimte leeg is. Deze functie zorgt voor een gelijkmatige distributie van lucht en minimaliseert temperatuurverschillen tijdens zowel verwarmen als koelen. Econavi beschikt ook over een luchtvochtigheidssensor in de luchtaanzuig voor het beheer van de luchtvochtigheid in de ruimte.

IoT-integratie met CONEX
De units zijn compatibel met CONEX, de nieuwe Internet of Things (IoT) bedrade bediening van Panasonic. Met behulp van CONEX kunnen gebruikers hun airconditioners beheren vanaf hun smartphone of tablet. Zo kunnen zij onder meer de werking van de unit instellen, instellingen wijzigen en de status van het systeem bekijken. Het is voorzien van een intuïtieve gebruikersinterface met een stijlvol ontwerp. De bijbehorende serviceapp vereenvoudigt onderhoud.

Meer informatie over de Panasonic’s PACi-binnenunits is beschikbaar op:www.aircon.panasonic.nl.

[1] Ten opzichte van Panasonic’s conventionele model

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.