Top

Grab reinigt binnenklimaat van zijn voertuigen met behulp van nanoe™ X

16 feb

Grab reinigt binnenklimaat van zijn voertuigen met behulp van nanoe™ X

5.500 GrabCar Premium-voertuigen bieden meer comfort dankzij nanoe™ X van Panasonic

Osaka, Japan – 16 februari 2021Grab Holdings, een bedrijf dat vervoersdiensten levert in Zuidoost-Azië, voorziet 5.500 GrabCar Premium-voertuigen van nanoe™ X-technologie van Panasonic. Zowel klanten als passagiers profiteren hierdoor van schonere lucht en een hoger serviceniveau.

De aandacht voor luchtkwaliteit stijgt wereldwijd. Panasonic speelt hierop in met oplossingen die de luchtkwaliteit verhogen. Zo optimaliseren de oplossingen de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en luchtstroom en zorg zo voor een binnenklimaat van hoge kwaliteit in onder meer woningen, utiliteitsgebouwen zoals winkels, horeca en kantoorruimtes. Centraal in deze oplossingen staat nanoe™ X*1.

De kracht van hydroxylradicalen
nanoe™ is een ion-deeltje van nanoniveau, die wordt geproduceerd door een hoog voltage toe te passen op waterdeeltjes in de lucht. Het ion-deeltje omvat hydroxylradicalen, die de strijd aangaan met uiteenlopende substanties. De productie van deze hydroxylradicalen is vertienvoudigd ten opzichte van conventionele producten.

nanoe™ X gaat nare geurtjes*2 tegen en bestrijdt zowel bepaalde bacteriën*3 als allergenen*4. De technologie wordt gebruikt in onder meer huishoudelijke apparatuur zoals luchtzuiveringssystemen, airconditioners, wasmachines en koelkasten. Denk echter ook aan auto’s, treinen en commerciële airconditioningsystemen.

Sinds januari in gebruik
De GrabCar-voertuigen met nanoe™ X worden stapsgewijs uitgerold. De eerste exemplaren zijn sinds januari 2021 in gebruik in het Maleisische Kuala Lumpur, Singapore, de Vietnamese steden Ho Chi Minh City en Hanoi en het Indonesische Jakarta. De uitrol moet in maart 2021 volledig zijn afgerond.

De voertuigen zijn voorzien van een nanoe™ X-generator, die via een USB-poort van stroom wordt voorzien en dankzij zijn kleine formaat in een bekerhouder kan worden geplaatst. De gebruiksvriendelijke installatie van de generator vereenvoudigt het reinigen van voertuigen met behulp van nanoe™ X.

Voetnoten

*1 nanoe™ kent een ongeveer zesmaal langere levensduur dan standaard ionen*, waardoor het zich over een breder oppervlak verspreid. Het watervolume is ongeveer duizendmaal** groter dan die van lucht-ionen. Het is een zwak acidische ion, die zacht is voor huid en haar.

nanoe™ en het nanoe™ beeldmerk zijn handelsmerken van Panasonic Corporation. (lees hier meer over nanoe™)

* In verhouding met lucht-ionen. Levensduur van standaard lucht-ionen: een tiende van een seconde tot 100 seconden. Levensduur van nanoe™: ongeveer 600 seconden (op basis van eigen onderzoek)
** In verhouding met standaard lucht-ionen (negatieve ionen) (grootte van representatieve deeltjes: 1,3nm) en nanoe™ (grootte van representatieve deeltjes: 13nm). (op basis van intern onderzoek door Panasonic)

*2 De volgende effecten zijn geverifieerd na 12 minuten in een ruimte van ongeveer 23 m3. Dit is echter geen meting van een daadwerkelijke gebruiksruimte.

  • Testorganisatie: Product Analysis Center, Panasonic Corporation ● Testmethode: geverifieerd op basis van een schaal met zes intensiteitsniveau’s voor geur in een testruimte van ongeveer 23 m3. ● Ontgeuringsmethode: nanoe™ vrijgegeven ● Testsubstantie: sigarettenrook ● Testresultaat: de geurintensiteit is met 2,4 teruggedrongen in 12 minuten tijd (4AA33-160615-N04)

*3 Het volgende effect is geverifieerd na vier uur in een ruimte van ongeveer 25 m3. Dit is echter geen meting van een daadwerkelijke gebruiksruimte.

  • Testorganisatie: Kitasato Research Center for Environmental Science ● Testmethode: het aantal bacteriën is gemeten na directe blootstelling in een luchtdichte testruimte van ongeveer 25 m3. ● Bestrijdingsmethode: nanoe™ vrijgegeven ● Testsubstantie: luchtgebonden bacteriën ● Aantal geteste soorten bacteriën: 1 soort. ●Testresultaat: 99% meer bestrijding in 4 uur (24_0301_1)

*4 De volgende effecten zijn geverifieerd na 24 uur in een ruimte van ongeveer 23 m3. Dit is echter geen meting van een daadwerkelijke gebruiksruimte.

  • Testorganisatie: Product Analysis Center, Panasonic Corporation ● Testmethode: Geverifieerd met behulp van een elektroforese method in een testruimte van ongeveer 23 m3. ● Bestrijdingsmethode: nanoe™ vrijgegeven ● Testsubstantie: allergenen ● Testresultaat: 99% of meer teruggedrongen in 24 uur tijd (4AA33-151001-F01)

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldwijde leider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de sectoren voor consumentenelektronica, huisvesting, auto’s en B2B-bedrijven. Het bedrijf, dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan vierde, heeft internationale expansie ondergaan en exploiteert nu wereldwijd 528 dochterondernemingen en 72 gelieerde ondernemingen en rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 7,49 biljoen yen voor het jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Toegewijd aan het nastreven van nieuwe waarde door middel van innovatie over divisielijnen heen, gebruikt het bedrijf zijn technologieën om een beter leven en een betere wereld voor klanten te creëren. Voor meer informatie over Panasonic kunt u terecht op https://www.panasonic.com/global.