Top

Panasonic brengt met nanoe™ X gezonde buitenlucht naar binnen

25 feb

Panasonic brengt met nanoe™ X gezonde buitenlucht naar binnen

Nanoe™ X beschikbaar in PACi-airconditioners en VRF-modellen

’s-Hertogenbosch, 25 februari 2021 – Panasonic maakt de nanoe™ X-technologie beschikbaar in de PACi-airconditioners en VRF-modellen. De voordelen van deze luchtzuiveringstechnologie zijn hierdoor ook beschikbaar voor winkels, hotels, dokters-en tandartspraktijken, restaurants en horecagelegenheden en andere commerciële omgevingen.

Hydroxylradicalen
Dat de natuur een positieve invloed op onze gezondheid heeft is bekend. Dit is onder meer te danken aan hydroxylradicalen (OH-radicalen), die in de natuur veel voorkomen. De deeltjes neutraliseren en remmen verontreinigde stoffen, virussen en bacteriën, waardoor zij een reinigende en geur reducerende werking hebben. Met de nanoe™ X-technologie brengt Panasonic de voordelen van OH-radicalen naar de binnenruimte.

OH-radicalen zijn onstabiele moleculen die reageren met andere elementen, zoals waterstof. Dankzij deze reactie breken zij verontreinigende stoffen zoals bacteriën, virussen, schimmels en geuren af, en gaan de nadelige effecten tegen. Dit zorgt voor schonere en aangenamere binnenruimten in bijvoorbeeld winkels, dokter- en tandartspraktijken, hotelkamers of vergaderruimtes.

Omhuld in water
De nanoe™ X-technologie omhult OH-radicalen in water. Dit verlengt hun levensduur van slechts één seconde in de natuur naar meer dan 10 minuten in een binnenruimte. De OH-radicalen kunnen zich hierdoor over langere afstand verspreiden en tot alle hoeken en kieren doordringen.

De langere levensduur vergroot de effectiviteit van de deeltjes. Zo kan nanoe™ X ook dicht geweven materialen zoals gordijnen, tapijt en meubels binnendringen, om zo de positieve werking van nanoe™X te ervaren. Dat geldt ook voor harde oppervlakken en uiteraard de lucht die mensen inademen.

Bewezen technologie
Nanoe™ X is een bewezen technologie. De eerste nanoe technologie is in 2003 door Panasonic ontwikkeld. Dankzij jarenlang onderzoek levert nanoe™ X tien- tot twintigmaal hogere prestaties dan de eerste generatie. Nanoe™ X Generator Mark 2 produceert 9,6 biljoen OH-radicalen per seconden.

De effectiviteit van de nanoe™ X-technologie is onafhankelijk getest en geverifieerd door externe laboratoria in Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Maleisië en Japan. De nanoe-generator vereist geen filters en is gemaakt van hoge kwaliteit titanium. Dit maakt de generator onderhoudsvrij.

Beschikbaar in meer binnenunits
Nanoe™ X is al geruime tijd geïntegreerd in de Etherea-airconditioners en -vloermodellen voor consumenten. Ook voor commerciële toepassingen is nanoe™ X op korte termijn de standaardoplossing. De technologie is vanaf februari 2021 beschikbaar in de PACi-reeks airconditioners. De VRF-oplossingen zijn vanaf maart 2021 voorzien van Nanoe™ X technologie op diverse modellen binnen de reeks, zoals de 90×90 cassette, nieuwe kanaalmodellen en vloermodellen.

“Een gezonde levensstijl met voldoende beweging en gezonde voeding speelt voor steeds meer mensen een belangrijke rol. Bij deze levensstijl hoort ook een schone binnenruimte en gezonde lucht. De nanoe-technologie is sinds zijn lancering in 2003 voortdurend in ontwikkeling geweest. Nanoe™ X wordt in een brede reeks toepassingen gebruikt, zoals treinen, liften, auto’s, huishoudelijke apparaten en verzorgingsproducten. Met zijn PACi-airconditioners en VRF-modellen brengt Panasonic de gezonde buitenlucht nu ook in utiliteitsruimte naar binnen”, zegt Ildert Burghout, Marketing & Demand Manager bij Panasonic.

Meer informatie over de producten die gebruik maken van nanoe™ X en de voordelen van de technologie is beschikbaar op: www.aircon.panasonic.nl.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.