Top

Panasonic introduceert energie-efficiënte Aquarea All-in-One Compact R32

17 mrt

Panasonic introduceert energie-efficiënte Aquarea All-in-One Compact R32

Nieuwe compacte en energie-efficiëntie warmtepomp met capaciteit tot 9kW

’s-Hertogenbosch, 17 maart 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions voegt de Aquarea All-in-One Compact R32-warmtepomp toe aan zijn reeks energie-efficiënte lucht-water warmtepompen voor verwarming, koeling en de productie van warm water. Deze compacte versie van de Aquarea All-in-One warmtepomp is beschikbaar in vier capaciteiten variërend van 3 tot 9kW.

Aquarea is een innovatief systeem dat hoge prestaties levert, ook bij extreme buitentemperaturen. De Aquarea All-in-One Compact beschikt over een A+++ energielabel voor verwarmen en A+ voor de productie van warm water. De unit combineert hiermee optimale prestaties met maximale energiebesparingen en een lage CO2-uitstoot.

Compacte vormgeving
De unit past wat betreft afmetingen en vormgeving bij andere grote huishoudelijke apparaten. De warmtepomp kan hierdoor eenvoudig naast bijvoorbeeld een wasmachine of wasdroger worden geplaatst, wat de benodigde installatieruimte beperkt. Het model is dan ook onder meer interessant voor locaties met beperkte beschikbare ruimte.

Door de beperkte hoogte en het robuuste chassis kan bovenop de warmtepomp een WTW ventilatieunit van Panasonic worden geplaatst. Dit zorgt voor meer comfort in de woning, zonder dat de unit extra ruimte in beslag neemt. De Aquarea All-in-One Compact verzorgt zowel de verwarming als koeling in huis en heeft met een 185L boiler voldoende warm water beschikbaar voor bijvoorbeeld de douche en overig warm watergebruik.

Eenvoudig onderhoud
Ondanks de compacte afmetingen van de unit, is het uitvoeren van onderhoud geen probleem. Het slimme ontwerp geeft eenvoudige toegang tot hydraulische onderdelen, door het wegdraaien van de elektronica. Een voorgeïnstalleerd magnetisch filter zorgt voor een lagere onderhoudsfrequentie. Ook is het opvangvermogen van het filter vergroot, wat een langere onderhoudsinterval mogelijk maakt.

De Aquarea All-in-One Compact is standaard voorzien van de U-Vacua-technologie. Welke speciaal door Panasonic is ontwikkeld. Dit isolatiemateriaal levert een 19-maal hogere isolatieprestatie dan polystyreen. Het materiaal zorgt dat warmte langer wordt vastgehouden Dit levert significante energiebesparingen op.

Slim beheer voor gebruikers en installateurs
Het systeem is compatibel met Aquarea Smart Cloud. Via dit cloudplatform kunnen eindgebruikers op afstand alle verwarmings-, koelings- en warm tapwaterfuncties van de warmtepomp beheren. Ook kunnen zij het energieverbruik monitoren en krijgen op afstand inzicht in mogelijkheden om energie te besparen.

De warmtepomp kan daarnaast aan Aquarea Service Cloud worden gekoppeld. Installateurs krijgen via dit platform op afstand toegang tot systemen van klanten. Zo kunnen zij sneller reageren en storingen voorkomen of eventueel op afstand oplossen. Installateurs besparen zo niet alleen tijd en geld, maar vergroten ook de klanttevredenheid.

De Aquarea All-in-One Compact is beschikbaar vanaf april 2021. Meer informatie op: https://www.aircon.panasonic.nl.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.