Top

Frans balkon Kawneer behoudt elegantie dankzij geïntegreerde doorvalbeveiliging

25 mrt

Frans balkon Kawneer behoudt elegantie dankzij geïntegreerde doorvalbeveiliging

Harderwijk, 25 maart 2021 – Esthetiek en veiligheid vinden elkaar in het Frans balkon met geïntegreerde doorvalbeveiliging van Kawneer. De constructie omvat een scherm van transparant glas, waardoor de lichtinval via het raam er vlak achter maximaal blijft. Tegelijkertijd wordt met de beveiliging voldaan aan de eisen en normen volgens het Bouwbesluit.

Daglicht, zicht naar buiten: een gezonde leef- en werkomgeving staat meer dan ooit voorop. Vandaar dat woon- en kantooromgevingen steeds vaker worden voorzien van verdiepingshoge openslaande raampartijen, al mag het ontwerp niet ten koste gaan van veiligheid. In het Frans balkon met geïntegreerde doorvalbeveiliging van Kawneer komen beide aspecten optimaal samen. Het doorvalscherm is in lijn met de stijlen van het kozijn en daardoor nauwelijks zichtbaar, zodat de uitstraling van de gevel wordt behouden.

Voor alle ramen, in elke kleur
Het geïntegreerde doorvalscherm is geschikt voor alle raamsystemen van Kawneer. De profielen van het scherm zijn leverbaar in elke gewenste kleur – geanodiseerd of gelakt – ook is aan de bovenzijde van het scherm optioneel ruimte voor een beschermprofiel. “Samen zorgen al deze kenmerken voor een constructie die zich in esthetisch opzicht onderscheidt van andere beveiligingen”, vertelt Natasja Vink, Architectural Advisor bij Kawneer. “Het balkon oogt als een natuurlijk onderdeel van het raam, wat bijdraagt aan een elegant en eenduidig gevelbeeld.”

Oók opschroefbare variant
Naast de geïntegreerde variant biedt Kawneer een beveiliging die vooraf of achteraf kan worden aangebracht. In dat geval wordt het scherm op de kozijnprofielen van het raam bevestigd. Doordat het opschroefbare scherm geschikt is voor grote afmetingen, kan het zelfs worden toegepast voor dubbel openslaande deuren. Op het vlak van doorvalbeveiligingen biedt Kawneer dan ook een compleet portfolio.

Over Kawneer
Kawneer, onderdeel van Arconic, is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. In Nederland werken zo’n 150 medewerkers aan het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor de Benelux. Het heeft een speciaal, eigen test- en trainingscentrum waar Kawneer tests en metingen verricht op de (bestaande) profielsystemen en uitleg geeft aan klanten over de werking van de producten. Door de beproefde kwaliteit en uitstekende prestaties zijn de systemen van Kawneer geschikt voor de utiliteitsbouw en de woningbouw in zowel nieuwbouw als renovatie. Voor meer informatie kijk op http://www.kawneer.nl.