Top

Nieuwe Etherea airconditioning van Panasonic met nanoe™X-technologie

30 mrt

Nieuwe Etherea airconditioning van Panasonic met nanoe™X-technologie

De slimme oplossing voor een schoner en comfortabeler gebouw

’s-Hertogenbosch, 30 maart 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions kondigt een nieuwe generatie Etherea-systemen aan, een slimme oplossing voor een schoner en comfortabeler gebouw. De units zijn voorzien van een geïntegreerde nanoe™X Generator Mark 2, die bepaalde vervuiling, virussen en bacteriën remt.

De onderhoudsvrije nanoe™X-technologie is verbeterd. De nanoe™X Generator Mark 2 produceert tot 9,6 biljoen hydroxylradicalen (OH-radicalen) per seconde, tweemaal zoveel als de voorgaande generatie. OH-radicalen komen voor in de natuur en remmen bepaalde vervuiling, virussen en bacteriën. Nanoe™X-technologie brengt deze voordelen naar de binnenruimte, waar het harde oppervlaktes, zachte stoffen en het binnenklimaat schoner en aangenamer maakt. Nanoe™X werkt in ventilatiemodus, onafhankelijk van verwarming en koeling, 24 uur per dag en zeven dagen per week.

Recente onafhankelijke testresultaten
Als primeur in Europa heeft Texcell, een wereldwijde contractonderzoeksorganisatie, het remmende effect op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) door een airconditioner met nanoe ™X gecertificeerd (unit gebruikt in de test is het vorige model: Etherea CS- Z25VKEW, genereert tot 4,8 biljoen hydroxylradicalen per seconde). Texcell heeft nu verklaard dat de nanoe ™X een 91,4% remmend effect heeft op het nieuwe coronavirus in een werkelijke ruimte van 6,7 m3 gedurende 8 uur met behulp van de airconditioner met nanoe ™X. Deze test werd uitgevoerd in een gesloten laboratoriumomgeving en is niet ontworpen om de doeltreffendheid ervan in ongecontroleerde woonruimtes te beoordelen. Testrapport: 1140-01 C3.

Topklasse energie-efficiëntie
Etherea biedt een energie-efficiëntie van A+++ bij zowel verwarmen als koelen en levert een hoog comfortniveau. De energie-efficiënte oplossing zorgt voor een optimaal energieverbruik gedurende het volledige jaar. Het gebruik van het koudemiddel R32 zorgt voor een milieuvriendelijkere werking.

De vernieuwde Etherea-units bieden toegang tot slimme beheermogelijkheden en spraakbesturing. De unit kan worden gekoppeld aan Panasonic’s Comfort Cloud app, die specifiek is ontworpen voor vereenvoudigd beheer op afstand van systeemfuncties. Gebruikers kunnen via hun smartphone of tablet alle functies van de units bedienen en bijvoorbeeld nanoe™X in- of uitschakelen of het energieverbruik analyseren. Ook kunnen Etherea-units via de Comfort Cloud App worden verbonden met populaire spraakassistenten voor spraakbediening.

Snelle en comfortabele oplossing
Aerowings 2.0 vergroot het comfort voor gebruikers. De Aerowings-technologie bestaat uit twee onafhankelijke louvres die de luchtstroom, in verwarmings- of koelingsmode, gelijkmatig over de ruimte verdeelt. Dankzij hun ontwerp zijn de louvres beter in staat tot het distribueren van de luchtstroom.

Strak ontwerp voor iedere gebouw
Het tijdloze ontwerp met stijlvolle en strakke afwerking past bij ieder interieur. De nieuwe Etherea-units zijn met een breedte van 870 mm compacter. De modellen zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke bediening met ergonomisch ontwerp, waarbij een taps toelopende behuizing aan de achterzijde voor een comfortabele greep zorgt. Tevens is het display voorzien van backlight-verlichting, wat bediening in het donker nog eenvoudiger maakt. Het minimalistische ontwerp van de bediening zorgt voor een aantrekkelijk uiterlijk.

Aanpasbaar aan de behoeften van iedere ruimte
Dankzij de brede reeks Etherea-modellen met een capaciteit van 1,6 tot 7,1 kW is er voor iedere behoefte een geschikte unit beschikbaar. Met behulp van de multi-split oplossing kunnen tot vijf binnenunits met één buitenunit worden verbonden.

Nieuwe Etherea modellen:
Etherea mat wit: KIT-Z20-XKE, KIT-Z25-XKE, KIT-Z35-XKE, KIT-Z42-XKE, KIT-Z50-XKE, KIT-Z71-XKE

Meer informatie is beschikbaar op www.aircon.panasonic.nl.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.