Top

Panasonic breidt VRF-aanbod uit met nieuwe R32 Mini VRF ECOi LZ-reeks

15 apr

Panasonic breidt VRF-aanbod uit met nieuwe R32 Mini VRF ECOi LZ-reeks

Vijf compacte en hoog efficiënte binnenunits met 4, 5, 6, 8 of 10 PK en nanoe™X-technologie

’s-Hertogenbosch, 15 april 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions breidt zijn VRF-aanbod uit met de nieuwe R32 Mini VRF ECOi LZ-modellen. De ECOi LZ-reeks omvat vijf compacte buitenunits met 4, 5, 6, 8 of 10PK. De binnendelen zijn beschikbaar in verschillende vermogens, variërend van 1,5kW tot 16kW afhankelijk van het model. De binnendelen die kunnen worden aangesloten zijn onder meer het 60×60 en 90×90 cassettemodel, wandmodel en kanaalmodel MF3 die zowel horizontaal en verticaal plaatsbaar zijn. Het kanaalmodel is leverbaar in augustus 2021.

De R32 Mini VRF ECOi LZ-reeks is voorzien van nanoe™X-technologie, die de voordelen van hydroxylradicalen van buiten naar binnen brengt. Hydroxylradicalen reinigen harde oppervlaktes, zachte stoffen en de binnenruimte. De deeltjes zorgen hiermee voor een schoner en aangenamer binnenklimaat. Nanoe™X kan onafhankelijk van het verwarmings- en koelproces opereren en is hierdoor 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.

Maximale besparingen en een hoog comfort
De ECOi LZ-modellen leveren dankzij hun hoge efficiëntie maximale besparingen in combinatie met een optimaal comfort. De units maken gebruik van het koudemiddel R32, wat op efficiënte wijze energie overdraagt. Ze hebben een verbeterde SEER/SCOP ten opzichte van R410A modellen en met R32 heeft het een lagere impact op het milieu.

Het temperatuurbereik van de Mini VRF-units is verbeterd. De modellen kunnen verwarmen bij temperaturen tot -20°C en koelen tot 52°C[1]. De nieuwe 8 PK (22,4 kW) en 10 PK (28 kW) units bieden daarnaast een zeer stille werking. De volledige reeks biedt een verbeterde capaciteitsratio van 150%[2].

R32-lekdetectors en een circulerende luchtstroom vereenvoudigen de installatie van de R32-units in kleine ruimtes. Het nieuwe kanaalmodel is voorzien van geïntegreerde lekdetectie. De overige units kunnen indien gewenst worden voorzien van optionele externe lekdetectie. De compacte afmetingen van de R32 Mini VRF-buitenunits besparen ruimte en maken een discrete installatie mogelijk.

Flexibele oplossingen
De nieuwe units zijn gebruiksvriendelijk. Zo kunnen de R32 Mini VRF ECOi LZ-binnenunits worden voorzien van een bedrade bediening, maar ook worden aangestuurd met behulp van de H&C Control App via Panasonic’s CONEX op basis van Bluetooth. CONEX is een geavanceerd systeem van Panasonic dat functionaliteiten van compatibele units beschikbaar maakt via smartphone of tablet. Het nieuwe systeem is ook compatibel met alle PACi- en ECOi-bedieningen.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.

[1] Ten opzichte van 46°C bij Panasonic’s originele Mini VRF

[2] Ten opzichte van 130% bij Panasonic’s originele Mini VRF