Top

Panasonic breidt zijn reeks CO2-koelmachines uit met een 7,5kW model

26 jan

Panasonic breidt zijn reeks CO2-koelmachines uit met een 7,5kW model

Nieuwe milieuvriendelijke CO2-koelmachine voor commerciële toepassingen

’s-Hertogenbosch, 26 januari 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions breidt zijn reeks milieuvriendelijke CO2-koelmachines uit met een nieuwe unit. Deze heeft een capaciteit van 7,5kW. De CO2-koelmachines zijn gericht op commerciële toepassingen.

Het nieuwe model vult de bestaande 4kW en 16kW units uit de efficiënte reeks CO2-koelmachines van Panasonic aan. Net als het 16kW model beschikt het 7,5kW model over een aansluiting voor een warmteterugwining.

Energiebesparing en onopvallende werking
De CO2-koelmachines leveren een uitstekende energiebesparing op voor commerciële gebruikers, dankzij het gebruik van het natuurlijke koudemiddel CO2. Met een geluidsproductie van slechts 35,5 dB(A) zorgen de units voor onopvallende koeling, ideaal voor bijvoorbeeld vries- en koelvitrines in supermarkten, buurtwinkels en tankstations. Denk echter ook aan koelcellen voor het vers houden van etenswaren in onder meer hotels, restaurants, scholen en ziekenhuizen.

Panasonic CO2 calculatorCO2-calculator sluit rekenfouten uit
De innovatieve CO2-calculator van Panasonic is al vernieuwd en aangevuld met het nieuwe 7,5kW model. Deze slimme online rekentool vereenvoudigt berekeningen en helpt bij het realiseren van de beste oplossingen en resultaten door het uitsluiten van rekenfouten. De tool maximaliseert hiermee de efficiëntie en ondersteunt zowel installateurs, onderhoudsspecialisten en systeemontwerpers.

De CO2-calculator wordt regelmatig geüpdatet en is beschikbaar via de Panasonic PRO Club.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderdjarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.