Top

Panasonic introduceert eerste airconditioning met waterwarmtewisselaar

29 okt

Panasonic introduceert eerste airconditioning met waterwarmtewisselaar

’s-Hertogenbosch, 29 oktober 2019 – Panasonic introduceert de R32 PACi Water Heat Exchanger voor de productie van gekoeld en warm water. Het gaat om het eerste airconditioningsysteem met geïntegreerde waterwarmtewisselaar op de markt.

Met de nieuwe oplossing biedt Panasonic een efficiënt alternatief voor bestaande boilersystemen, die vaak belastend zijn voor het milieu. De nieuwe R32 waterwarmtewisselaar past in de 2050 Environmental Vision van Panasonic om het gebruik van schadelijke broeikasgassen terug te dringen en het gebruik van duurzame energie te vergroten.

Vloer- of wandmodel
De R32 PACi Water Heat Exchanger is onder meer gericht op commerciële locaties zoals winkels en kantoorgebouwen. Het ontwerp met een diepte van slechts 205mm helpt ruimte te besparen. Afhankelijk van de wensen van de klant kan de unit als een vloer- of wandmodel worden geplaatst. Het wandmodel is onder meer interessant in omgevingen waar de beschikbare ruimte minimaal is en kostbare vloeroppervlakte zoveel mogelijk beschikbaar moet blijven.

Met slechts 27kg is de compacte unit licht in gewicht. Dat vereenvoudigt en verkort de installatie. De unit kan zelfs door slechts één persoon worden geïnstalleerd, waardoor kosten worden bespaard. Installatie als wandmodel vereist slechts twee schroeven, zodat de unit snel kan worden geplaatst. Het praktische ontwerp met handige directe toegang tot de elektrische installatie vereenvoudigt onderhoudswerkzaamheden.

Maximale leidinglengte van 90m
De R32 PACi Water Heat Exchanger biedt een maximale leidinglengte van 90m. Dit maakt de oplossing geschikt voor projecten waar een grotere afstand tussen de binnen- en buitenunit moet worden overbrugd. Het systeem kan daarnaast worden geïntegreerd met Cold Chain- en CO₂-systemen, die vaak in kleinere winkels en supermarkten worden gebruikt voor koeling en koudeopslag. Deze combinatie leidt tot een all-round, efficiënt en dynamisch systeem.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 582 werkmaatschappijen en 87 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 62,5 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2019. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.