Top

Panasonic HIT®-zonnepanelen bieden meer rendement en hebben langere dekkingsgarantie

15 jun

Panasonic HIT®-zonnepanelen bieden meer rendement en hebben langere dekkingsgarantie

“Nieuwe garantievoorwaarden bieden nog meer zekerheid, voor woningeigenaar én installateur”

’s-Hertogenbosch – 15 juni 2017Panasonic Eco Solutions Europe heeft de temperatuurcoëfficiënt van zijn HIT® zonnepanelen verbeterd en tegelijkertijd de productgarantie op deze panelen verlengd. Hiermee versterkt Panasonic zijn leidende positie op de markt van fotovoltaische zonnepanelen voor residentiële toepassingen.

Verbeterde temperatuurcoëfficiënt
De temperatuurcoëfficiënt van een fotovoltaïsch zonnepaneel geeft een indicatie van veranderingen in vermogen, voltage en stroomsterkte bij stijging van de buitentemperatuur. De HIT® zonnepanelen van Panasonic staan al lang bekend om hun goede temperatuurcoëfficiënt, en zijn op dit punt onlangs zelfs nog verbeterd. Met een temperatuurcoëfficiënt van -0.258% /°C blijven de fotovoltaïsche HIT® zonnepanelen ook bij hoge buitentemperaturen optimale prestaties leveren. Daarmee is Panasonic marktleider, ook als het om rendement gaat.

Zeer lange productgarantie
Tegelijk met de verbetering van de temperatuurcoëfficiënt heeft Panasonic een belangrijke stap gezet waarmee de levensduur van zijn hoogefficiënte zonnepanelen wordt benadrukt. Met een garantieperiode van liefst 25 jaar voor de HIT® zonnepanelen introduceert het bedrijf een van de langste productgaranties in de residentiële zonnepanelenmarkt. Met de verlengde productgarantie onderschrijft Panasonic dat de aanschaf en installatie van HIT® zonnepanelen een prima langetermijninvestering zijn. De zeer lage garantieterugval – sinds januari 2017 gaat het om slechts 0,0035 procent – stelt Panasonic bovendien in staat om Panasonic Solar Premium Installateurs – op voorafgaande aanvraag – dekking te bieden op handeling(en) in het geval van een garantieclaim. Het gaat daarbij om vergoeding van montage- en transportkosten.

Nieuwe stap
“Sinds de innovatieve heterojunction HIT® technologie in 1990 werd geïntroduceerd, zijn onze hoogefficiënte zonnepanelen steeds verder geperfectioneerd”, aldus Koen Smit van Panasonic Nederland. “Met de verbeterde temperatuurcoëfficiënt en een ongeëvenaarde 25-jarige productgarantie zetten we twee belangrijke nieuwe stappen om onze marktpositie te versterken. Woningeigenaren halen nu nog meer rendement uit onze toch al zeer hoog-efficiënte HIT® zonnepanelen. In combinatie met de nieuwe garantietermijn zijn deze panelen voor hen een veilige en winstgevende investering over een lange termijn. Zowel voor de eindgebruiker als voor de installateur bieden de nieuwe garantievoorwaarden daarbij nog meer zekerheid.”

Panasonic Hit

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf bestaat in 2018 honderd jaar en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 495 werkmaatschappijen en 91 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,711 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2017. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.