Top

Jouw content zichtbaar met online PR

20 jun

Jouw content zichtbaar met online PR

Het leven van mensen speelt zich steeds meer online af. Daar vergaren ze informatie. Daar vormen ze zich een mening. En die is niet alleen gebaseerd op de ervaringen van vrienden en familie, maar ook op die van andere webgebruikers en influencers. Wil jij je bestaansrecht als bedrijf behouden en verder groeien, dan is het dus zaak dat jouw content gevonden wordt. Online PR helpt je daarbij. Het vergroot je zichtbaarheid en vindbaarheid. En je resultaat.

Traditionele PR blijft een must om je zichtbaarheid in de offline wereld te waarborgen. Maar daarnaast moet je ook online vindbaar zijn. Consumenten zoeken online allemaal op dezelfde manier naar mogelijkheden en betrouwbaarheid. Ongeacht wat ze zoeken. Met online PR kun je daar prima op inspelen. Je streeft daarbij naar het creëren van content die zo interessant is, dat online partijen die graag (gratis) delen. Maar hoe pak je dat aan?

5 tips voor online PR die jouw content zichtbaar maken

 1. Overall marketingaanpak
  Online PR is altijd een onderdeel van de totale marketingstrategie, die bestaat uit online én offline acties. Juist die combinatie werpt vruchten af. Ook online PR an sich is een totaalpakket. Het is geen kwestie van ad hoc eens een berichtje online plaatsen. Met een helder doel voor ogen en een duidelijke strategie om daar te komen, bereik je het meest.
 1. Altijd bij de tijd
  Online PR speelt in op de razendsnelle ontwikkelingen in de online markt. Zo past Google de richtlijnen om je vindbaarheid te verbeteren keer op keer aan. De doelgroepen die van bepaalde social media gebruik maken veranderen snel. Online PR haakt daarop in. En anticipeert.
 1. Creëer nuttige content
  Net als content marketing, is online PR gebaseerd op de drie pijlers van content. Bedenk wat jouw (deel)doelgroep wil weten. Daar schrijf jij vervolgens waardevolle en zo specifiek mogelijke content over. Zo verbeter je je organische vindbaarheid. Gebruik je daarnaast focus keywords? Probeer het eens vanuit topics te benaderen. Dan verbeter je ook meteen je SEO.

  Gedateerde content is dodelijk. Zorg dus dat je altijd wat nieuws te melden hebt. Een heldere contentplanning met diverse onderwerpen en media geeft houvast.

 1. Ga in gesprek
  Praatte je vroeger tegen je klanten, nu praat je met ze. Real time. Reageer als ze online iets over je zeggen. Positief of negatief. Zo verbeter je de klantervaring, vergroot je vertrouwen en betrokkenheid en bouw je een relatie op. Ga die dialoog dus aan.
 1. Meten maakt je beter
  Online PR heeft een groot pluspunt: door de inzet van tools kun je heel gemakkelijk de effecten meten van een campagne. En weet je dus of die succesvol is. Je kunt waar nodig bijsturen. En zo nog beter presteren.

Voor bedrijven zijn er veel mogelijkheden om beter te presteren door middel van online PR. En het mooie is: als jij goede content aanlevert, plaatsen media die graag. Gratis. Wil jij je zichtbaarheid vergroten en online PR integreren in je marketingbeleid? GoDigital helpt je graag.