Top

Panasonic brengt 4kW en 15kW CO2-condensingunits op de markt

8 mei

Panasonic brengt 4kW en 15kW CO2-condensingunits op de markt

’s-Hertogenbosch, 8 mei 2018– Panasonic introduceert een 4kW en een 15 kW CO2-condensingunit in Nederland. De units zijn geschikt voor kleinere retailomgevingen.

Het gebruik van fluorkoolwaterstoffen (HFK’s) wordt in Europa sinds 2015 stapsgewijs afgebouwd. Ook wereldwijd zijn hierover afspraken gemaakt; zo is in 2016 in het Rwandese Kigali afgesproken om het gebruik van HFK’s in 2036 met 85% te hebben verminderd. Om te helpen deze doelstellingen te realiseren zet Panasonic in op de ontwikkeling van CO2-koelsystemen. De Global Warming Potential (GWP) van het meest gebruikte HFK, R404A, is 3920. Door toepassing van CO2 kan dit worden verlaagd naar een GWP van slechts 1.

Duurzame koudemiddelen in winkels
Europese winkeliers hebben al langer interesse in CO2-apparatuur. Zo worden grote CO2-koelsystemen zoals CO2-boosters al veel gebruikt in grote winkels. De afgelopen jaren zijn echter ook kleinere CO2-koelsystemen zoals CO2-condensingbuitenunits beschikbaar geworden, die interessant zijn voor kleinere winkels. Deze trend versnelt het gebruik van duurzame koudemiddelen in winkels.

Met de CO2-condensingunit richt het bedrijf zich vooral op koelcellen in kleine winkels, zoals kleine supermarkten, buurtwinkels en winkels bij tankstations. De 4 kW CO2-condensingunit realiseert een SEPR van 3,83 voor koeling en 1,92 voor vriezen. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van onder meer een door Panasonic ontwikkelde twee-fasen CO2-compressietechnologie, een rotary compressor en Panasonic’s unieke koudemiddelcircuit. Deze CO2-condensingunits zijn al langer leverbaar in Japan, waar het bedrijf ruime ervaring heeft opgedaan met het installeren en onderhouden van een groot aantal units in winkels.

Beschikbaarheid
De nieuwe 4kW en 15kW CO2-condensingunits zijn vanaf de zomer van 2018 leverbaar in Nederland. De modellen voldoen aan alle relevante Europese regelgeving en veiligheidsstandaarden.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 zijn honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 495 werkmaatschappijen en 91 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,7 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2017. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.