Top

Beheer uw airconditioningsysteem vanaf iedere locatie ter wereld

26 apr

Beheer uw airconditioningsysteem vanaf iedere locatie ter wereld

Panasonic AC Controller maakt beheer op afstand mogelijk

’s-Hertogenbosch, 26 april 2018– Panasonic lanceert de Panasonic AC Controller. Met deze nieuwe mobiele app kunnen gebruikers hun Panasonic airconditioningsysteem vanaf iedere locatie ter wereld aansturen.

Panasonic AC Controller maakt het mogelijk de airconditioning in meerdere ruimtes in een gebouw te monitoren en het energieverbruik te beheren vanaf mobiele apparaten met het iOS- of Android-besturingssysteem. De app stelt gebruikers via een gebruiksvriendelijke interface in staat het energieverbruik van hun airconditioning te optimaliseren en een weekplanning op te stellen voor de werking van het systeem.

Functionaliteiten
Gebruikers kunnen via de app onder andere:

  • de airconditioning aan- of uitzetten
  • de mode waarin de airconditioning opereert instellen
  • de temperatuur per kamer aanpassen
  • de ventilatorsnelheid wijzigen
  • richting van de luchtstroom bepalen
  • de airconditioning in stille modus plaatsen voor een lage geluidsproductie
  • een weekplanning opstellen om de airconditioning automatisch de gewenste werking te geven, het systeem aanpassen aan het seizoen en energie besparen.

Via Panasonic AC Controller is het ook mogelijk de ECONAVI-sensoren van airconditioningsystemen aan te sturen. Deze sensoren detecteren onder andere zonlicht en de aanwezigheid van mensen, zodat de werking van de airconditioning hierop kan worden aangepast om energiebesparingen te realiseren. Ook het nanoe-luchtzuiveringssysteem van Panasonic kan via de app worden beheerd. Dit systeem zorgt dat de kwaliteit van het binnenklimaat op peil blijft.

Panasonic RAC WIFI kit
Om een airconditioningsysteem met behulp van Panasonic AC Controller via internet te kunnen aansturen is het noodzakelijk dat dit systeem met internet wordt verbonden. Dit is mogelijk door de Panasonic RAC WIFI kit (CZ-TACG1) te installeren. Deze kit is compatibel met binnenunits van Panasonic airconditioningsystemen voorzien van een CN-CNT connector (sinds 2017/2018 CS-Z, CS-TZ en CS-FZ op alle systemen). De Panasonic RAC WIFI kit heeft compacte afmetingen en kan hierdoor discreet en eenvoudig worden verbonden met de airconditioning, waarna de unit direct kan worden verbonden met Panasonic AC Controller.

Het configureren van de app is eenvoudig. Gebruikers downloaden de gratis Panasonic AC Controller-app simpelweg uit Apple’s App Store of Google Play en loggen in op hun account. Instructies in de app helpen de gebruiker vervolgens op weg met de configuratie van de app.

Tot 200 airconditioners per app
Het is mogelijk meerdere gebruikers toegang te geven tot Panasonic AC Controller. Voor iedere individuele gebruiker kan worden vastgelegd welke rechten deze gebruiker heeft. Panasonic AC Controller kan per locatie twintig airconditioners beheren en maximaal tien locaties gelijktijdig beheren. Dit betekent in de praktijk dat een gebruiker maximaal 200 airconditioners kan koppelen aan één Panasonic AC Controller-app.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 zijn honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 495 werkmaatschappijen en 91 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,7 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2017. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.