Top

Panasonic breidt zijn productiecapaciteit voor warmtepompen uit in Tsjechië

12 apr

Panasonic breidt zijn productiecapaciteit voor warmtepompen uit in Tsjechië

Duurzame Europese lucht-water warmtepompproductie vier keer groter in 2022 ten opzichte van 2019.

Pilsen, Tsjechië, 12 april 2022 – De fabriek van Panasonic in Pilsen, Tsjechië, begon drie jaar geleden met de productie van haar lucht-water warmtepompen. Sindsdien heeft het met een continue stijging van de productie te maken, deels als gevolg van het aantal orders voor de Aquarea lucht-water warmtepompoplossingen, die jaar na jaar zijn gestegen.

Volgens het “European Heat Pump Market and Statistics Report”, dat data van 21 Europese landen bevat, is de verkoop van warmtepompen in Europa in 2020 met 7,4% gestegen. Ondanks de pandemie zijn 1,62 miljoen units verkocht, wat een nieuw verkooprecord is. Sinds de start van de productie van Panasonic-warmtepompen in 2018 op de fabriekslocatie in Pilsen, is de capaciteit voortdurend uitgebreid om te voldoen aan de huidige vraag en de toekomstige groeiversnelling in Europa.

Warmtepompen dragen bij aan een jaarlijkse reductie van 9,16 miljoen ton CO2-uitstoot in de EU. Volgens het IEA kunnen warmtepompen in de bouw- en industriesector 1,8 miljard ton CO2 per jaar besparen.

“Er was de afgelopen jaren veel vraag naar warmtepomptechnologie in Europa, maar nu zien we het echt in een stroomversnelling komen”, zegt Managing Director van Panasonic HVAC Europe, Enrique Vilamitjana. “Het is een regio die zich zeer bewust is van de klimaatverandering, met een sterke wens om te vernieuwen en milieuvriendelijke huizen te bouwen. Op deze manier blijven onze verwarmings- en koelingsproducten consumenten en leveranciers in staat stellen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. In combinatie met onze HVAC R&D-afdeling in Duitsland zijn we in staat om warmtepompen te ontwerpen en te produceren die voldoen aan de groeiende behoeften van onze Europese klanten.”

Over de Panasonic Group
De Panasonic Group is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkelt voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld. Het bedrijf stapte op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep, opgericht in 1918, zet zich in voor het verbeteren van het welzijn van mensen en de samenleving. Het voert haar activiteiten uit op basis van fundamentele principes die worden toegepast om van waarde te zijn en duurzame oplossingen te bieden voor de wereld van vandaag. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 54,02 miljard euro (6698,8 miljard yen) voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2021. Toegewijd aan het verbeteren van het welzijn van mensen, is de Panasonic Group verenigd in het leveren van superieure producten en diensten om u te helpen het beste uit het leven te halen. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/.