Top

Panasonic breidt productie warmtepompen in Europa uit

4 jul

Panasonic breidt productie warmtepompen in Europa uit

Binnen- & buitenunits van nieuwe Aquarea L-serie met R290 geproduceerd in Tsjechië

‘s-Hertogenbosch, 4 juli 2023Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft een historische mijlpaal bereikt. De volledige productie van de Aquarea L-serie, de nieuwe generatie lucht-water warmtepompen met het natuurlijke koudemiddel R290, vindt nu volledig in Europa plaats. Deze stap versterkt Panasonics duurzaamheidsinitiatief, Panasonic Green Impact, waarbij de ecologische voetafdruk wordt verkleind door lokale productie voor lokale consumptie.

Door de productie van Azië naar Europa te verplaatsen, verhoogt Panasonic de capaciteit en het aantal onderdelen dat lokaal wordt geproduceerd. De L-serie wordt daarnaast niet alleen lokaal geproduceerd, maar maakt ook gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290 en vergroot de beschikbaarheid van lucht-water warmtepompen in Europa. Dat draagt bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

Doorlooptijd verkorten
In 2018 opende Panasonic de fabriek in Pilsen voor de productie van lucht-water warmtepompbinnenunits. Het breidde de capaciteit van de productielijn geleidelijk uit tot de huidige volledige line-up van zowel binnen- als buitenunits, met als eerste de productie van Aquarea L-generatie buitenunits. Deze stap zal de doorlooptijd verkorten en helpen om te voldoen aan de toenemende vraag in Europa naar betrouwbare en energie-efficiënte lucht-water warmtepompen. Het zal ook zorgen voor meer veerkracht omdat de productie en klanten zich allebei in dezelfde regio bevinden. Samen met het R&D-centrum in Duitsland vergroot Panasonic Heating & Cooling verder de focus op de Europese markt. Zo kan de feedback van installateurs en Europese gezinnen en bedrijven nog sneller worden geïmplementeerd.

Voldoen aan groeiende vraag
Momenteel vindt er in Europa in hoog tempo een verschuiving plaats in energiebronnen (vermindering van het gasgebruik en andere fossiele brandstoffen en meer elektrificatie). Door het toenemende milieubewustzijn en de recente ontwikkelingen op het gebied van energievoorziening, is er een grote urgentie ontstaan bij Panasonic om de productiecapaciteit te verhogen en aan deze groeiende vraag te voldoen. De duurzame Aquarea L-generatie lucht-water warmtepompen, die nu volledig in Europa worden geproduceerd, maken gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, dat een laag GWP (Global Warming Potential) van 3 heeft en een meer energie-efficiënte oplossing mogelijk maakt.

Deze nieuwe mijlpaal van een intensievere Europese productie werd maandag 3 juli 2023 gemarkeerd met een ceremoniële opening en het doorknippen van het lint in aanwezigheid van Panasonic directieleden, waaronder Masahiro Shinada, CEO Panasonic Corporation en M. Michiura, President, Heating & Ventilation A/C Company.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.nl.

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 8.378,9 miljard yen (ca. 59,4 miljard euro) voor het jaar eindigend op 31 maart 2023. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar https://holdings.panasonic/global/.