Top

Nieuwe Panasonic R290 lucht-water warmtepompen met capaciteiten van 50 tot 80 kW

27 jun

Nieuwe Panasonic R290 lucht-water warmtepompen met capaciteiten van 50 tot 80 kW

De ideale warmtepomp voor grote commerciële, industriële of residentiële toepassingen met meerdere woningen.

‘s-Hertogenbosch, 27 juni 2023Panasonic Heating & Cooling Solutions lanceert zijn nieuwe duurzame en zeer efficiënte ECOi-W AQUA-G BLUE lucht-water warmtepomp. Deze is ideaal voor grote commerciële, industriële of residentiële toepassingen met meerdere woningen. Het maakt gebruik van R290, een natuurlijk koudemiddel met een zeer laag aardopwarmingspotentieel (GWP) van 3. Daarmee heeft deze warmtepomp een lagere milieu-impact wanneer dit koudemiddel in de atmosfeer terechtkomt in vergelijking met andere koudemiddelen. Het levert uitstekende prestaties en sluit aan bij de visie van Panasonic op een koolstofvrije samenleving en het GREEN IMPACT-plan.

Hoge prestatiewaarden
Deze nieuwe serie heeft een hoog seizoensrendement met een maximale SEER van 4,4 en SCOP van 3,9. Daarnaast heeft het een indrukwekkende energie-efficiëntieklasse van A++. De toepassing in de koelmodus heeft een aanvoertemperatuur van -15 °C, wat zorgt voor een optimale bedrijfstemperatuur voor procesapparatuur in fabrieken. Het biedt ook de ideale oplossing voor verwarming, koeling en warm tapwater, waarbij een wateruittredetemperatuur van 70 °C bereikt wordt vanaf 0 °C buitenluchttemperatuur.

Voor een betrouwbaardere en efficiëntere oplossing maakt de nieuwe reeks gebruik van unieke scroll compressor-technologie. Hierdoor biedt de ECOi-W AQUA-G BLUE-reeks de perfecte balans tussen efficiëntie en stille werking, met een bijzonder laag minimaal geluidsvermogensniveau van slechts 79,9 dB(A) en een minimaal drukniveau van slechts 51,9 dB(A). Een optionele compressorbox is beschikbaar voor extra geluidsreductie.

Vermogen tot 480 kW
Met 4 formaten van 50 kW tot 80 kW biedt Panasonic een unieke reeks warmtepompen met R290-koudemiddel en scroll compressor-technologie. Bovendien kan de serie het vermogen verhogen tot 480 (kW) door tot 6 units in cascade aan te sluiten. De units zijn volledig aanpasbaar met verschillende configuratie-opties en zullen in de herfst van 2023 op de markt komen.

Het assortiment is compatibel met de Plug & Play Cascade Control van Panasonic, waarmee verbinding met de Panasonic ECOi-W Cloud mogelijk is voor externe toegang in real-time, om de service- en onderhoudswerkzaamheden te optimaliseren.

Speciale veiligheidsvoorzieningen
Panasonic doet geen concessies aan productkwaliteit, veiligheid of duurzaamheid om het ultieme comfort te bieden. Speciale veiligheidsvoorzieningen zijn voorzien voor het R290-koudemiddel, waaronder de toevoeging van een ventilatiesysteem, lucht/koudemiddelscheider en een niet-ontvlambare afgesloten elektriciteitskast.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.eu.

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 8.378,9 miljard yen (ca. 59,4 miljard euro) voor het jaar eindigend op 31 maart 2023. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/