Top

De Aquarea K-generatie All-in-One warmtepompen van Panasonic nu beschikbaar

6 jul

De Aquarea K-generatie All-in-One warmtepompen van Panasonic nu beschikbaar

High Performance-modellen met een laag geluidsniveau, meer comfort en hoge efficiëntie.

’s-Hertogenbosch, 6 juli 2023Panasonic Heating & Cooling Solutions brengt de All-in-One High Performance-modellen van zijn nieuwste Aquarea K-generatie warmtepompen op de markt. Met een laag geluidsniveau, meer comfort en hoge efficiëntie biedt de nieuwe generatie Aquarea-warmtepompen brede technologische vooruitgang terwijl de sterke punten van deze Panasonic-reeks behouden blijven.

Uitstekende prestaties
De K-generatie is een zeer energiezuinig systeem voor verwarmen, koelen en productie van warm tapwater en levert uitstekende prestaties. De nieuwe units hebben een compact binnenontwerp en een SCOP tot 5,12. Dat zorgt voor een hoge efficiëntie en is daarmee ideaal voor nieuwe installaties en goed geïsoleerde woningen. De units maken gebruik van het koudemiddel R32 en behouden de koelmiddelverbinding tussen binnen- en buitenunits. Dat zorgt voor een cv-aanvoertemperatuur tot 60°C, zelfs bij buitentemperaturen tot -10°C.

Compact en eenvoudig te installeren
De Aquarea All-in-One warmtepomp van Panasonic is een compact, eenvoudig te installeren systeem met een oppervlakte van 598 x 600 mm. Het kan netjes worden opgesteld naast andere grote apparaten zoals een koelkast of wasmachine om de benodigde installatieruimte te verminderen. Dankzij de geringe hoogte kan er bovenop ook een ventilatie-unit worden geïnstalleerd. De warmtepomp levert efficiënte verwarming, genereert warm tapwater voor huishoudelijk gebruik en slaat het op in een roestvrijstalen tank van 185 liter met U-Vacua™-isolatie om energieverliezen te verminderen.

High Performance
De K-generatie All-in-One High Performance unit is verkrijgbaar in capaciteiten van 3,2 tot 9kW. Het verwarmt het huis effectief en efficiënt, zelfs bij extreme buitentemperaturen, koelt een ruimte in de zomer en levert het hele jaar door warm tapwater. Deze oplossing is ideaal voor nieuwe installaties en woningen met een laag verbruik. Het biedt uitstekende efficiëntie en energiebesparingen met minimale CO2-uitstoot.

Bekroond ontwerp
De nieuwe warmtepompen zijn bekroond met de Good Design Awards 2022. Naast de erkenning van de prestatie-efficiëntie van de units prezen de juryleden het ontwerp van de buitenunit, dat opgaat in het landschap en bijdraagt aan de verbetering van de omgeving.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.eu.

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 8.378,9 miljard yen (ca. 59,4 miljard euro) voor het jaar eindigend op 31 maart 2023. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/