Top

Kroll breidt zijn adviesactiviteiten in Nederland aanzienlijk uit met de komst van BFI

6 jul

Kroll breidt zijn adviesactiviteiten in Nederland aanzienlijk uit met de komst van BFI

BFI wordt onderdeel van de Valuation Advisory Services-praktijk van Kroll in Nederland.

Amsterdam, 6 juli 2023Kroll, de onafhankelijke wereldwijde risico- en financiële dienstverlener, kondigt aan dat BFI onderdeel gaat uitmaken van de Valuation Advisory Services-praktijk van Kroll in Nederland. Als toonaangevende specialist in complexe bedrijfswaarderingen, financiële onderzoeken en geschillen, breidt Kroll met de komst van het BFI-team het dienstenaanbod in Nederland aanzienlijk uit.

BFI is in 2016 opgericht door Jan Adriaanse en Marc Broekema om aandeelhouders, bestuurders en advocaten te ondersteunen met onafhankelijk advies van hoge kwaliteit op deze gebieden. In 2021 voegde Alexander Bregonje zich bij Jan en Marc om de positie van BFI in Nederland verder te vergroten en te verstevigen.

Meerdere expertisegebieden
Naast andere expertisegebieden heeft BFI een bijzonder sterke reputatie op het snelgroeiende gebied van waarderingen ten behoeve van herstructureringen en een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het ondersteunen bij complexe aandeelhoudersgeschillen, insolventieonderzoeken en bestuurdersaansprakelijkheidskwesties. Een noemenswaardige en recente opdracht is onder meer het optreden als waarderingsadviseur van Steinhoff International Holdings (SIHNV) in het proces rondom het verkrijgen van gerechtelijke goedkeuring van haar WHOA-herstructureringsplan in Nederland.

Valuation Advisory Services
Marc en Alexander gaan samen leidinggeven aan het Nederlandse Valuation Advisory Services-team van Kroll en rapporteren aan Michael Weaver, Managing Director en Head of International Valuation Advisory Services. Voor Alexander markeert deze verandering tevens een terugkeer naar Kroll, waar hij eerder 15 jaar werkte. Daarnaast zal Jan Adriaanse toetreden als director tezamen met het gehele team van waarderingsexperts van BFI.

Het kantoor van Kroll in Amsterdam heeft een team van zeven managing directors die zijn gespecialiseerd in Valuation Services, Expert Services en Forensic Investigations & Intelligence Services, en zal in totaal veertig medewerkers hebben na de samenvoeging van het BFI-team.

Michael Weaver, Managing Director and Head of International Valuation Advisory Services bij Kroll, zegt hierover: “Ik ben verheugd BFI welkom te heten bij Kroll en samen te werken met het briljante team dat ze de afgelopen zeven jaar hebben opgebouwd. Tijdens al onze gesprekken was het duidelijk dat BFI en Kroll ideale partners zijn en een visie delen voor het leveren van diensten van de hoogste kwaliteit om hun klanten te ondersteunen bij complexe opdrachten. Met de acquisitie van BFI verkrijgt Kroll een schat aan expertise, diepgaande technische vaardigheden, ongeëvenaarde lokale marktkennis en relaties die onze leidende positie in de lokale markt verder zullen versterken en onze bredere EMEA-waarderingspraktijk zullen versterken.”

Alexander Bregonje, Managing Director en Co-Head van het Nederlandse Valuation Advisory Services-team bij Kroll, voegt daaraan toe: “Ik ben verheugd om weer bij Kroll te komen in deze tijd van groei en investeringen in data en technologie. Kroll heeft een sterke reputatie als de toonaangevende wereldwijde onafhankelijke waardeerder. Het team en ik kijken ernaar uit om samen te werken met onze wereldwijde Kroll-collega’s om de manier waarop we onze klanten in Nederland ondersteunen verder te verbeteren.”

Marc Broekema, Managing Director en Co-Head van het Nederlandse Valuation Advisory Services-team bij Kroll, besluit: “Als vertrouwd adviseur van toonaangevende advocatenkantoren bij complexe en veelal gevoelige conflicten, juridische procedures, en bij waarderingsvraagstukken ten behoeve van herstructureringen, kijk ik ernaar uit om intensief samen te werken met Kroll’s management om cruciale waarderingsoplossingen voor onze klanten te verbeteren en uit te breiden. Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van dit ongeëvenaarde aanbod van diensten.”

 

V.l.n.r  Jan Adriaanse, Marc Broekema en Alexander Bregonje

Over Krol
Als toonaangevend onafhankelijke leverancier van oplossingen voor risico- en financieel advies, maakt Kroll gebruik van inzichten, data en technologie om klanten te helpen voorop te blijven lopen bij complexe vraagstukken. Kroll’s team van meer dan 6.500 professionals wereldwijd zet de bijna 100-jarige geschiedenis van het bedrijf voort met vertrouwde expertise op het gebied van risico, governance, transacties en waarderingen. Onze geavanceerde oplossingen en intelligentie bieden klanten de vooruitziende blik die ze nodig hebben om een blijvend concurrentievoordeel te creëren. Bij Kroll bepalen onze waarden wie we zijn en hoe we samenwerken met klanten en gemeenschappen. Kijk voor meer informatie op Kroll.com.

Post Tags: