Top

Plug & Play-regelaar voor de cascadesystemen van Panasonic

15 aug

Plug & Play-regelaar voor de cascadesystemen van Panasonic

De cascaderegelaar kan maximaal 8 buitenunits aansturen, waardoor de capaciteit kan worden verhoogd tot 1,68 MW.

‘s-Hertogenbosch, 15 augustus 2023Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert een nieuwe cascaderegelaar die volledig compatibel is met belangrijke ECOi-W-series zoals de R32- en R410A-serie chillers en warmtepompen. Voor projecten waar een grotere capaciteit nodig is, kan dat worden gerealiseerd door buitenunits te combineren. De cascaderegelaar kan maximaal 8 buitenunits aansturen, waardoor de capaciteit kan worden verhoogd tot 1,68 MW. Het biedt verschillende voordelen voor meerdere ECOi-W-buitensystemen en bevat alle benodigde componenten in één behuizing, klaar voor gebruik voor een eenvoudige ‘plug & play’-oplossing.

Geoptimaliseerde regeling
Bijzonder aan de nieuwe cascaderegelaar is de geoptimaliseerde regeling voor ontdooien en warm tapwater. Als een van de units in de ontdooimodus staat, wordt de eerst beschikbare unit onmiddellijk geactiveerd om de capaciteit te compenseren en de resterende watertemperatuur constant te houden. Het is ook mogelijk om een of meer back-up units te kiezen die beurtelings zullen worden gebruikt binnen de groep van units om continu gebruik en evenwicht van de bedrijfsuren te garanderen.

Bovendien maakt de cascaderegelaar een flexibele regeling van externe waterpompen mogelijk. Het kan rechtstreeks tot twee externe pompen beheren door verschillende technologieën, vast toerental of variabel toerental te combineren door de besturingslogica in het systeem zelf te integreren op basis van de vereiste prestaties.

Beheer op afstand
De temperatuurregeling van het hele systeem kan worden aangepast aan de behoeften van het project en de gebruiker, met 2 beschikbare regelmodi. De saturatiemodus zorgt ervoor dat al het beschikbare vermogen van elke unit wordt gebruikt voordat een andere wordt geactiveerd, en de energiebesparende modus kan worden gebruikt om de systeembelasting over alle beschikbare units te verdelen voor meer efficiëntie.

De cascaderegelaar is compatibel met de ‘beheer op afstand’-service van Panasonic, ECOi-W Cloud, die externe toegang in realtime mogelijk maakt om service- en onderhoudswerkzaamheden te optimaliseren. Het heeft ook een RS485-terminal die is uitgerust om te integreren met gebouwbeheersystemen (GBS).

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.eu.

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 8.378,9 miljard yen (ca. 59,4 miljard euro) voor het jaar eindigend op 31 maart 2023. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/