Top

Nu verkrijgbaar: Panasonic R290 lucht-water warmtepompen in capaciteiten van 50 kW tot 80 kW

24 jan

Nu verkrijgbaar: Panasonic R290 lucht-water warmtepompen in capaciteiten van 50 kW tot 80 kW

Ontworpen om te voldoen aan de steeds groeiende eisen van grootschalige commerciële, industriële en residentiële toepassingen met meerdere woningen.

‘s-Hertogenbosch, 24 januari 2024 – De ECOi-W AQUA-G BLUE lucht-water warmtepompen van Panasonic Heating & Cooling Solutions zijn nu ook beschikbaar in Europa. Deze innovatieve warmtepompen zijn ontworpen om te voldoen aan de steeds groeiende eisen van grootschalige commerciële, industriële en residentiële toepassingen met meerdere woningen. Ze maken gebruik van R290, een natuurlijk koudemiddel met een uitzonderlijk laag aardopwarmingsvermogen (GWP) van 3. Dit vertaalt zich in een aanzienlijk lagere impact op het milieu in vergelijking met alternatieve koudemiddelen, wat de toewijding van Panasonic op het gebied van het milieu aantoont.

8 units in cascade
De serie beschikt over een hoge seizoensgebonden prestatiewaarde met een maximale SEER van 4,4 en SCOP van 3,9. Daarnaast heeft het een indrukwekkende energie-efficiëntieklasse van A++. Tevens maakt het gebruik van het R290-koudemiddel en scroll compressor-technologie.

Ze zijn beschikbare in capaciteiten van 50 kW tot 80 kW, waardoor het voor bedrijven makkelijker wordt om de perfecte oplossing voor hun specifieke behoeften te vinden. Door tot 8 units in cascade aan te sluiten, kan de serie bovendien de capaciteit op efficiënte wijze verhogen tot 640 kW, waardoor aanpasbaarheid aan verschillende projectvereisten wordt gegarandeerd.

Watertemperatuur tot 70°C
De AQUA-G BLUE kan een aanvoerwatertemperatuur tot 70°C bereiken, waardoor warmtepompsystemen een duurzame en energie-efficiënte oplossing zijn voor de levering van warm water in residentiële en commerciële gebouwen. Het gebruik van warmtepompen voor warm water draagt bij aan de duurzaamheid van het milieu, omdat ze doorgaans een lagere uitstoot van broeikasgassen hebben in vergelijking met traditionele methoden voor het verwarmen van water, zoals boilers.

Bezoek www.aircon.panasonic.eu voor meer informatie over de nieuw R290 lucht-water warmtepompen en hun voordelen.

 

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 8.378,9 miljard yen (ca. 59,4 miljard euro) voor het jaar eindigend op 31 maart 2023. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/.