Top

Nieuwe NTA8800-kwaliteitsverklaringen voor Panasonic lucht-water warmtepompen

10 jun

Nieuwe NTA8800-kwaliteitsverklaringen voor Panasonic lucht-water warmtepompen

Panasonic Aquarea All-in-One en Bi-bloc met zeer gunstige COP-waarden ontvangen nieuwe kwaliteitsverklaringen op basis van NTA8800.

’s-Hertogenbosch, 10 juni 2021 – De nieuwe NTA8800 is per 1 januari van kracht voor de bepaling van de energieprestaties van gebouwen. Het is een bepalingsmethodiek die van toepassing is op zowel nieuw te bouwen gebouwen, bestaande bouw, woningbouw als utiliteitsbouw. De Aquarea All-in-One en Bi-bloc lucht-water warmtepompen van Panasonic ontvangen als een van de eerste lucht-water warmtepompen in de markt op basis van de NTA8800 kwaliteitsverklaringen.

Het gaat om de 3 kW-, 5 kW-, 7 kW- en 9 kW-modellen van de zeer energie-efficiënte Aquarea All-in-One lucht-water warmtepompen. Zo hebben de Aquarea All-in-One 3kW en 5kW een zeer gunstige COP-waarde van 2,914 voor warm tapwater.

Daarnaast hebben ook de 3 kW, 5kW, 7 kW en 9 kW Bi-bloc-uitvoeringen in combinatie met een 200 liter boiler een NTA8800-kwaliteitsverklaring ontvangen, evenals de 7 kW en 9 kW Bi-bloc-modellen in combinatie met een zeer efficiënte 300 liter boiler.

Kwaliteit en hoge efficiëntie
Aquarea is een innovatief systeem dat hoge prestaties levert, ook bij extreme buitentemperaturen. De lucht-water warmtepompen beschikken over een A+++ energielabel voor verwarmen en A+ voor de productie van warm water. De units combineren hiermee optimale prestaties met maximale energiebesparingen en een lage CO2-uitstoot.

U kunt de Aquarea All-in-One kwaliteitsverklaringen in de BCRG-database vinden. De Aquarea Bi-bloc kwaliteitsverklaringen zijn aangemeld voor deze databank en in de tussentijd te downloaden via de Panasonic PRO Club. Tevens zijn bestaande kwaliteitsverklaring van Panasonic Heating and Cooling Solutions nu ook geschikt voor NTA8800 en opgenomen in de databank van BCRG.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkelt voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, auto-industrie en B2B-sectoren. Het bedrijf, dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan vierde, exploiteert wereldwijd 522 dochterondernemingen en 69 gelieerde bedrijven en rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 54,02 miljard euro (6,698,8 miljard yen) voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2021. Toegewijd aan het nastreven van nieuwe waarde door middel van gezamenlijke innovatie gebruikt het bedrijf zijn technologieën om een beter leven en een betere wereld voor klanten te creëren. Lees meer over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.