Top

Panasonic introduceert geavanceerde PACi NX-reeks airconditioners

20 mei

Panasonic introduceert geavanceerde PACi NX-reeks airconditioners

Energie-efficiënte airconditioners voor de utiliteitsbouw

’s-Hertogenbosch, 20 mei 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert de nieuwe PACi NX-reeks efficiënte airconditioners. De units zijn bij uitstek geschikt voor commerciële toepassingen. De reeks bestaat uit twee soorten modellen: de Standard units voor projecten met een beperkt budget die hoge kwaliteitseisen stellen en de Elite units die topklasse commerciële airconditioning leveren voor de utiliteitsbouw.

De NX-units bieden een verbeterd capaciteitsbereik van 2,5 kW tot 14 kW. De modellen hebben een hoge efficiëntie met een uitstekende SEER/SCOP[1]. Energielabels tot A+++ maken de NX-modellen een ideale verwarmings- en koeloplossing. De binnendelen zijn onder meer als wand- of plafondmodel, 90×90 cassette en adaptief kanaalmodel beschikbaar.

De PACi NX Elite-serie is geschikt voor de meest veeleisende omstandigheden. Zo kunnen de units koelen tot buitentemperaturen van -20°C tot 48°C. Verwarmen is mogelijk bij buitentemperaturen tot -20°C.

Binnenunits met nanoe™ X
De binnenunits uit de NX-reeks zijn standaard voorzien van nanoe™ X. Deze technologie zet hydroxylradicalen (OH-radicalen) in en gaat zo de groei van bepaalde vervuiling tegen. Denk hierbij aan allergenen, bacteriën, virussen, schimmels, geurtjes en bepaalde schadelijke substanties.

Het proces komt voor in de natuur en biedt belangrijke voordelen voor binnenruimten. Zo gaat het nare geurtjes tegen in meubels, tapijt of gordijnen in onder meer kantoorruimtes en restaurants.

Ideaal voor renovatieprojecten
De nieuwe NX-reeks is ontwikkeld voor een 3-draadsaansluiting, die energie levert van de buitenunit aan de binnenunit en signalen voor de aansturing verstuurd. Het gebruik van deze verbinding maakt een additionele stroomvoorziening overbodig en vereenvoudigt de integratie in renovatieprojecten. De PACi NX is dankzij zijn compacte en lichtgewicht buitenunit van slechts 99 kilogram zeer geschikt voor ruimtes met beperkte beschikbare buitenruimte.

Het adaptieve kanaalmodel is door Panasonic opnieuw ontworpen en daardoor geschikt voor zowel horizontale als verticale installatie. Het innovatieve model is voorzien van uitlekbak met verbeterd ontwerp en is daarnaast zowel lichter als compacter. Dit maakt het model geschikt voor installatie in krappe ruimtes. Met een hoogte van slechts 25cm en een statische druk tot 150 Pa is flexibele en discrete installatie via kanalen mogelijk op afstand van de ruimte.

Stille werking
Het model kent daarnaast een zeer stille werking met een geluidsproductie van slechts 22 dB(A). Dit is mogelijk dankzij het gepatenteerde ontwerp van de behuizing, dat zorgt voor een soepelere luchtstroom met minder geluidsproductie[2].

Panasonic gaat aan de leiding met de transitie naar R32. Dit koudemiddel is een ideaal alternatief voor R22 en R410A. Met het oog op de lage Global Warming Potential (GWP) adviseert Panasonic het gebruik van R32, wat de impact op het milieu reduceert.

Compatibel met CONEX
PACi NX is volledig compatibel met Panasonic’s innovatieve nieuwe Internet of Things controller CONEX via Bluetooth®. Het systeem maakt een reeks voordelen voor gebruikers beschikbaar via een smartphone of tablet.

CONEX biedt een aantal apps voor de aansturing en het onderhoud van units uit onder meer de NX-serie. Denk hierbij aan de:

  • Panasonic H&C Diagnosis App voor het analyseren en troubleshooten van technische problemen,
  • Panasonic H&C Control App voor gedetailleerde aansturing, geavanceerde instellingen voor installateurs en aansturing via Bluetooth
  • Panasonic Comfort Cloud App voor aansturing van units op afstand via Wi-Fi.

Voor grote installaties of installaties die meerdere locaties beslaan is de reeks compatibel met de AC Smart Cloud van Panasonic. Deze cloudoplossing geeft gebruikers uitgebreide controle over al hun installaties. Zo ontvangen zij met een druk op de knop in real-time statusupdates van alle units. Dit voorkomt niet alleen storingen, maar optimaliseert ook de kosten.

Meer informatie is beschikbaar op aircon.panasonic.nl.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkelt voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, auto-industrie en B2B-sectoren. Het bedrijf, dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan vierde, exploiteert wereldwijd 522 dochterondernemingen en 69 gelieerde bedrijven en rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 54,02 miljard euro (6,698,8 miljard yen) voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2021. Toegewijd aan het nastreven van nieuwe waarde door middel van gezamenlijke innovatie gebruikt het bedrijf zijn technologieën om een beter leven en een betere wereld voor klanten te creëren. Lees meer over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.

[1] in PACi NX Elite range

[2] in vergelijking met Panasonic’s conventionele model