Top

F-Secure wint voor de vijfde keer de Best Protection Award van AV-TEST

1 feb

F-Secure wint voor de vijfde keer de Best Protection Award van AV-TEST

Deze award bevestigt dat organisaties die kiezen voor de nieuwe versie van de F-Secure Business Suite beschikken over de beste beveiliging.

Nieuwegein, 1 februari 2017 – F-Secure heeft de Best Protection award 2016 gewonnen voor zijn beveiligingstechnologie. De award is uitgeloofd door het AV-TEST Institute. F-Secure heeft deze award nu voor de vijfde keer in de wacht gesleept. Het bedrijf is de eerste in de geschiedenis van AV-TEST die deze prestatie levert.

avtest_award_2016_best_protection_fsecureDe Best Protection Award van AV-TEST is gebaseerd op een aantal maandelijkse testen gedurende het jaar. Het AV-TEST Institute is een vooraanstaande, internationale en onafhankelijke service provider die onderzoek doet naar IT-beveiliging en antivirus. Het instituut geeft jaarlijks een prijs aan het beste product als het gaat om de beveiliging van het besturingssysteem Windows. Producten worden zowel getest op hun prestaties bij de bescherming tegen huidige bedreigingen als tegen besmettingen door malware die worden veroorzaakt door nuldagenaanvallen. De consistent hoge scores van F-Secure gedurende het hele jaar zorgden voor de hoogste positie voor 2016.

De mens is de zwakste schakel in de cyber security van een onderneming. Betrouwbare endpoint beveiliging is dan ook essentieel om organisaties te beschermen tegen aanvallen. Een kwaadaardig e-mailbijlage of een bezoek aan een aangetaste website brengt een bedrijfsnetwerk in gevaar. Het voorkomen van een infectie houdt indringers tegen voordat zij het netwerk betreden.

Consistentie
“Het is een uitstekende prestatie om iedere certificeringstest in 2016 te behalen met een score van bijna 100 procent”, zegt Maik Morgenstern, CTO van AV-TEST. “We belonen deze prestatie met de Best Protection Award 2016. Met zijn betrouwbare detectie- en beschermingsprestaties behoort Client Security tot de beste corporate beveiligingsproducten.”

“De beste bescherming heeft alles met consistentie te maken”, aldus Jyrki Rosenberg, Executive Vice President van Corporate Cyber Security bij F-Secure. “Nu we voor de vijfde keer deze prijs winnen, kunnen we stellen dat F-Secure consistent betere beveiliging biedt dan ieder ander bedrijf in deze markt. Ons track record is ongeëvenaard. En door de nieuwe versie van Business Suite profiteren bedrijven van elke omvang daarvan.”

Bewezen beveiliging
De award gaat om F-Secure Client Security, dat is gebaseerd op de bewezen, gelaagde beschermingstechnologie van F-Secure. Hiermee worden endpoints in de organisatie bewaakt tegen zowel algemeen bekende malware als tegen nieuwe bedreigingen. Client Security is een component van F-Secure Business Suite: een complete onsite beveiligingsoplossing die is ontworpen om de gehele IT-omgeving te beschermen. Van gateway tot endpoints. Een nieuwe versie van Business Suite is onlangs gelanceerd, met verbeterde schaalbaarheid, controle en zichtbaarheid van de complete beveiligingsinfrastructuur.

De verbeterde schaalbaarheid van Business Suite komt onder andere door de MySQL database ondersteuning en de toevoeging van F-Secure Proxy. Deze laatste feature distribueert handtekeningen en software-updates naar aangewezen proxy servers, waardoor het netwerkverkeer aanzienlijk afneemt. Een andere verbetering is bijvoorbeeld een vernieuwde management console waardoor de controle door de administrator een impuls krijgt.

Business Suite is beschikbaar voor Windows, Linux en Mac werkstations en laptops, maar ook voor file-, print-, e-mail- en collaborationservers, met volledige ondersteuning van zowel fysieke als virtuele endpoints. Het omvat features zoals:

  • Botnet Blocker, om botnets en ransomware tegen te houden.
  • Software Updater, om applicaties eenvoudig actueel te houden.
  • Virtual Security, een speciale ultra light client met offload scanning in virtuele omgevingen voor behoud van resources en performance.

“Business Suite is de juiste oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een krachtige en schaalbare onsite oplossing en die de volledige controle willen over hun gehele IT-beveiligingsinfrastructuur”, legt Rosenberg uit. “Business Suite van F-Secure biedt dat alles, inclusief de officieel ‘Best Protection’.”

Over AV TEST
AV-TEST GmbH is een onafhankelijk onderzoeksinstituut op het gebied van IT-security en antivirus. Het bedrijf richt zich op de detectie en analyse van de laatste kwaadaardige software en zij betrekt deze in uitgebreide, vergelijkende testen van beveiligingsproducten.

Over F-Secure
F-Secure is een vooraanstaand cybersecurity bedrijf dat bedrijven en consumenten al tientallen jaren beschermt tegen allerlei cyberdreigingen, van opportunistische ransomware besmettingen tot geavanceerde cyberaanvallen. De diensten en producten van F-Secure maken gebruik van gepatenteerde innovaties en verfijnde threat intelligence om tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen veilig te houden. F-Secure’s security-experts hebben in Europa aan meer onderzoeken naar cybercrime meegewerkt dan welk ander bedrijf dan ook. De bekroonde producten van F-Secure worden over de hele wereld verkocht door ruim 200 operators en duizenden resellers.

Post Tags: