Top

Dynatrace stelt digitale AI-assistent ‘davis’ voor

8 feb

Dynatrace stelt digitale AI-assistent ‘davis’ voor

Utrecht, 8 februari 2017 – Dynatrace, het bedrijf dat oplossingen biedt voor digitaal performancemanagement, presenteert een volledig AI-gestuurde digitale, virtuele assistent: davis. De assistent is ontwikkeld om vragen vanuit zowel IT als de business te beantwoorden op het gebied van de prestaties van het digitale ecosysteem. Communiceren met davis kan onder meer spraakgestuurd via Amazon Alexa of via een Slack-chat. Davis moet IT-beheerders meer tijd geven om te innoveren in plaats van een groot deel van hun dag met het oplossen van problemen bezig te zijn.

David Anderson introcucing davis_DynatraceGebruikers kunnen davis performance-vraagstukken voorleggen en krijgen direct antwoord op zaken als: Welke performanceproblemen hebben vandaag invloed op de omzet? Wat zijn de activiteitsniveaus van gebruikers? Zijn er capaciteitsproblemen? Was er gisteravond uitval van het systeem? Davis fungeert als een soort loket naar het uniforme door AI-gedreven en geheel geautomatiseerde digitale prestatiemanagementplatform van Dynatrace. Volgens CTO Alois Reitbauer zijn IT-omgevingen tegenwoordig zo hypercomplex dat het voor mensen vrijwel onmogelijk is om de oorzaken van prestatieproblemen te achterhalen.

Snel en eenvoudig inzicht
Het bijzondere aan davis is dat het een extra automatiseringslaag op de bestaande oplossing legt. IT-beheer kan nu eenvoudig via spraak of chat met davis converseren en heeft daarmee toegang tot dezelfde diepe inzichten, zonder dat het daarvoor talloze dashboards hoeft uit te pluizen. Bovendien heeft het niet-technische teams de mogelijkheid om via bekende communicatiemiddelen de staat van het netwerk en eventuele prestatieproblemen te zien.

Specifieke eisen en omgevingen
Dynatrace werkt nu nauw samen met klanten om vragen te ontwikkelen die zeer specifiek zijn voor hun eisen en omgeving. Dit wordt gedaan als onderdeel van een gelimiteerde versie en via een serie hackathons op het wereldwijde Perform 2017-evenement van Dynatrace. Op die conferentie staat davis op het podium en zal live streamen. Perform 2017 vindt deze week in Las Vegas plaats. De visie voor davis is een community waar vaardigheden en updates worden gedeeld en te downloaden zijn via Github.

Te complex voor mensen
Reitbauer denkt dat de virtuele assistent een belangrijke stap is in de richting van verlichting van een deel van de complexiteit en tijdsdrukkwesties waar IT-afdelingen vandaag de dag mee te maken hebben. “Microservices, cloudmigratie, IoT – de IT-omgeving wordt steeds lastiger te beheren. Silo-analyses zijn onhoudbaar, evenals het scenario waarin mensen complexe datasets bevragen om problemen accuraat te kunnen vaststellen. Iedere applicatie kan miljarden afhankelijkheden hebben, dus zijn AI-capaciteiten onontbeerlijk om automatisch naar mogelijke oplossingen te zoeken en de juiste daaruit te kiezen. Dat laat meer ruimte voor een IT-afdeling om met innovatieve zaken bezig te zijn, in plaats van de hele dag met het zoeken naar fouten in het IT-systeem.”

Over Dynatrace
Dynatrace heeft de manier waarop je het hedendaagse digitale ecosysteem monitort opnieuw gedefinieerd. De oplossing van Dynatrace is gebaseerd op AI-technologie, full stack en volledig geautomatiseerd. Daarmee geeft het antwoorden, niet alleen data, doordat je meer zicht krijgt op iedere gebruiker, transactie en applicatie. Meer dan 8.000 organisaties gebruiken Dynatrace om de gebruikservaring te optimaliseren, sneller te innoveren en hun IT-operatie te moderniseren.