Top

F-Secure koopt ‘Little Flocker’ en biedt hiermee Next-Generation Mac-bescherming

6 apr

F-Secure koopt ‘Little Flocker’ en biedt hiermee Next-Generation Mac-bescherming

Geïntegreerd in F-Secure XFENCE gaat de technologie Little Flocker F-Secure’s macOS-beveiligingsproducten voor op het werk en thuis verrijken met geavanceerde malware blocking.

Nieuwegein, 6 april 2017 – Digitaal beveiligingsbedrijf F-Secure heeft Little Flocker gekocht. De toepassing, ontwikkeld door een private app-ontwikkelaar, staat bekend als de meest geavanceerde beveiligingstechnologie voor macOS. De meeste beveiligingsoplossingen voor de Mac gebruiken traditionele manieren van detectie van malware (signature-based), maar zij beschermen Mac-gebruikers niet tegen moderne aanvallen. Little Flocker beschermt Macs met geavanceerde, op gedrag gebaseerde analyses en monitort apps die vertrouwelijke bestanden en systeembestanden proberen te benaderen. Daarnaast signaleert en blokkeert het ook ransomware. F-Secure gaat Little Flocker’s next-generation beveiligingsengine inbouwen in zijn nieuwe XFENCE-technologie, als aanvulling op F-Secure’s endpoint-oplossingen.

Macs steeds vaker doelwit
De mythe dat Macs geen extra bescherming nodig zouden hebben tegen ransomware, achterdeuren en andere softwarematige kwetsbaarheden, is aan het verdwijnen. Macs genieten steeds vaker de aandacht van hardnekkige aanvallers vanwege de populariteit van Apple-producten bij medewerkers op senior niveau en andere doelwitten die waardevolle informatie bezitten. Door Little Flocker’s specialistische technologie in te bouwen in F-Secure’s beveiliging macOSendpoint protection porfolio als XFENCE, breidt F-Secure zijn portfolio uit voor de detectie van nog onbekende dreigingen (zero-day attacks), ongeacht het platform waarop gebruikers willen werken.

“Macs zijn zeer aantrekkelijk geworden voor aanvallers die organisaties willen binnendringen. Met de technologie van Little Flocker verbeteren we het gedragsgebaseerd blokkerend vermogen van de Mac om ook hedendaagse aanvallers te kunnen tegenhouden”, zegt Mika Ståhlberg, Chief Technology Officer bij F-Secure.

Beveiligingscloud
F-Secure gaat Little Flocker’s technologie integreren in zijn eigen beveiligingscloud en toepassen in het zakelijke product Protection Service for Business. Deze oplossing biedt centraal beheer voor computer, mobiel en server, waarbij patch-management en mobile device management (MDM) automatisch geïntegreerd zijn. De technologie komt in een later stadium beschikbaar voor consumenten als onderdeel van F-Secure SAFE.

Voor techneuten blijft F-Secure de technologie zelf aanbieden als next-generation cyber security oplossing F-Secure XFENCE, welke beschikbaar is via gratis beta-technologie op https://campaigns.f-secure.com/xfence.

Over F-Secure
F-Secure is een vooraanstaand cybersecurity bedrijf dat bedrijven en consumenten al tientallen jaren beschermt tegen allerlei cyberdreigingen, van opportunistische ransomware besmettingen tot geavanceerde cyberaanvallen. De diensten en producten van F-Secure maken gebruik van gepatenteerde innovaties en verfijnde threat intelligence om tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen veilig te houden. F-Secure’s security-experts hebben in Europa aan meer onderzoeken naar cybercrime meegewerkt dan welk ander bedrijf dan ook. De bekroonde producten van F-Secure worden over de hele wereld verkocht door ruim 200 operators en duizenden resellers.