Top

5 tips voor krachtige video’s

4 apr

5 tips voor krachtige video’s

Video’s trekken de aandacht en worden online goed bekeken. Het is dan ook niet verrassend dat ze ook voor de B2B-markt steeds belangrijker worden. Maar liefst 89% van de B2B-beslissers zoekt online input om tot een besluitvorming te komen. Uit onderzoek van de Aberdeen groep blijkt dat B2B-bedrijven die video’s strategisch inzetten een grotere naamsbekendheid hebben, meer leads genereren en meer omzet realiseren. Maar hoe zorg je dat je video goed scoort in de zoekmachines?

Video’s met een positieve impact op je resultaat
De toegevoegde waarde en het belang van video’s voor de B2B-markt is duidelijk. Het is goed om te weten dat Google bij de ranking van video’s gebruik maakt van dezelfde factoren als bij geschreven content: kwaliteit van de content, aantal backlinks en RankBrain. De activiteiten voor het optimaliseren van videocontent komen dus grotendeels overeen met die voor teksten en beeld. Ze zijn echter niet hetzelfde. Hieronder volgen 5 tips die zorgen dat je bedrijf de vruchten kan plukken van videocontent.

  1. Bepaal je focus keyword

Geef je video een focus keyword; net als je webpagina’s. Je kunt daarvoor een keyword planner gebruiken. Laat je focus keyword terugkomen in de titel, inleiding en metatekst.

  1. Plaats de video op YouTube

Google presenteert vrijwel alleen video’s die op YouTube staan. Uploaden dus. Zorg wel dat kijkers kunnen doorklikken naar je eigen site, want daar wil je ze uiteindelijk graag hebben. Plaats de video ook gewoon op je eigen website.

  1. Schrijf de tekst van je video uit

Sommige mensen kijken graag naar een filmpje, anderen zien liever geschreven tekst. Door beide partijen te bedienen, vergroot je je scoringskans. En bovendien word je zo sneller gevonden op Google. Ondertitel de video of biedt mensen (bijvoorbeeld in de beschrijving onder de video) de kans een andere scherm te openen, waarin ze de boodschap kunnen meelezen.

  1. Voeg schema markup toe

Schema markup zorgt dat zoekmachines sneller zien wat je publiceert en dat je zoekresultaten uitgebreider (én aantrekkelijker) worden getoond. Door schema.org toe te voegen aan je site, voeg je eenvoudig tags toe aan je video.

  1. Spoor kijkers aan een reactie achter te laten

Hoe meer betrokken kijkers, hoe beter je zoekresultaten. Vraag je kijkers gewoon om een reactie.